Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactie geef hier haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de sobere toiletzak van Chef-lifestyle Nathalie Balsing.

Snel, efficiënt, met een klein accentje zelfverwennerij

“Ik heb doorheen de jaren al heel wat producten uitgeprobeerd, zowel uit de apotheek, supermarkt als parfumerie. Op dit ogenblik beperk ik me tot mijn favorieten. Producten die waar bieden voor hun geld en liefst ook lekker ruiken.”

De toiletzak: “Hoewel ik mijn verzorgingsproducten graag sober en functioneel heb, mag het leven nu ook weer niet te kleurloos worden, dus bewaar ik ze in een frivool gebloemd zijden toiletzakje van Love Stories.”

Het beautybudget: “Zo’n € 60 per maand.”

Favorieten: “Elke douche sluit ik af met een klein verwenmoment door me in te smeren met de naar citrusvruchten geurende lichaamsolie After Oil van RainPharma. In de zomer wissel ik af met de multifunctionele droge olie Huile Prodigieuse van Nuxe, die al even zonnig maar bloemiger ruikt.”

Ontdekking: “Ik leerde de haarproducten van Moroccanoil kennen toen ik net voor een vlucht besefte dat ik vergeten was shampoo in te pakken, en snel een travel size set meegriste uit de taxfree. Niet alleen ruiken alle haarverzorgingsproducten van het merk heerlijk, ze doen ook écht wat ze beloven. De Blonde Perfecting Shampoo en de Dry Texture Spray zijn mijn favorieten.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tip: “Toen mijn lippen helemaal stuk waren gegaan tijdens een wel erg koude en gure skivakantie, gaf de Italiaanse apotheker me een tube Ciderma van Boiron mee. Ik ben nog nooit een beter verzorgend product voor de lippen (of andere ruwe plekjes) tegengekomen dan dit.”

Nou nee: “Verder dan mascara, een wenkbrauwpotlood en wat transparant poeder ben ik qua make-uproutine nooit geraakt.”

Routine: “Dag-, nacht- en oogcrème sla ik nooit over. Daarbij wissel ik af tussen de producten van Eucerin en Environ. Mijn gezicht reinig ik maar 1 dag op 2 – te weinig, ik weet het – met de Hydra-Intense Cleansing Lotion van Environ. ’s Ochtends breng ik ook nog mascara van Maybelline aan, en een laagje zonnecrème factor 50 (bijvoorbeeld de Expert Sun Aging Protection Lotion Plus van Shiseido, omdat die snel intrekt en niet glimt).

Goeie raad: “Ik krul mijn wimpers altijd snel even voor ik mascara aanbreng. Ik geef toe: als je nog nooit een wimperkruller gebruikt hebt, ziet het eruit als een middeleeuws martelwerktuig, maar het is echt heel makkelijk in gebruik, en weinig moeite voor veel effect.”

Lichaamsolie After Oil

RainPharma
Vanaf € 9,95 via rainpharma.com

Huile Prodigieuse

Nuxe
€ 20,30 bij de apotheek

Blonde Perfecting Purple Shampoo en Dry Texture Spray

Moroccanoil
€ 28 en € 13,50 via johnbeerens.be

Hydra-Intense Cleansing Lotion

Environ
€ 54 bij Parfuma

Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50

Shiseido
€ 37 via shiseido.be

Meer redactie-toiletzakjes