Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactie geeft in het februarinummer van Feeling haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de uitpuilende toiletzak van Chef-cultuur Cara Brems.

Een beautyroutine met schwung

“Geen kenner hier, gewoon een verwoed verzamelaar van gebruiksvriendelijke producten die lief zijn voor een gevoelige huid.”

De toiletzak: “Die zit steevast overvol. Ik ben zo’n type dat altijd vreest iets niet bij te hebben, dus gooi ik voor de zekerheid mijn hele hebben en houden in een toiletzak: van een gezichtsscrub van RainPharma tot mijn krultang. Zaken waarvan de kans eerder klein is dat ik ze bij een korte uitstap nodig heb. Het moest maar eens zijn, hé?”

Het beautybudget: “Dat varieert heel erg, ergens tussen 75 en 150 euro per maand, make-up inclusief. Soms moet ik herinvesteren in iets duurdere producten waar ik zuinig op ben, zoals het Serum Vinoperfect van Caudalie (€ 49,30, caudalie.com) of mijn parfum Play Red van Comme des Garçons (€ 90, therecollection.com).”

‘Ik ben zo’n type dat altijd vreest iets niet bij te hebben, dus gooi ik voor de zekerheid mijn hele hebben en houden in een toiletzak’

Favorieten: “Ik zweer bij de Advanced Precleanser van RainPharma om mijn gelaat echt grondig te reinigen. Daarnaast ben ik fan van de Cherry Almond Shampooen Conditioner van Aveda: de snoepjesgeur maakt mij op de een of andere manier nostalgisch.”

Tip: “In coronatijden zijn mijn onmisbare helden tegen uitgedroogde handen Aesops Resurrection Aromatique Hand Wash en Aveda’s Hand Relief . Ook een leuke om te hebben en te geven: een blok zeewierzeep van Haeckels.”

Nou nee: “Op mijn dertigste investeer ik nog niet vaak in gelaatsbehandelingen, al maak ik wel twee keer per maand tijd voor een gezichtsmasker.”

Routine: “Elke ochtend en avond reinig ik mijn gezicht met Sensibio H2O van Bioderma, daarna breng ik er wat hydraterende Crème fraîche de beauté van Nuxe op aan.”

Goeie raad: “Een dagelijkse beautyroutine wordt een pak leuker als je Lizzo’s Good as Hell kan meekelen. Allemaal samen: ‘Hair toss, check my nails. Baby how you feelin’? Feeling good as hell!’”

Brightening Face Scrub en Advanced Precleanser

RainPharma
Face Scrub (€ 33,95) en Advanced Precleanser (€ 31,95 via rainpharma.com)

Resurrection Aromatique Hand Wash

Aesop
€ 31 via findujour.com

hand relief™ moisturizing creme

Aveda
€ 9 voor een tube in handtasformaat via aveda.eu

Blok zeewierzeep

Haeckels
€ 23 via graanmarkt13.com

Sensibio H2O

Bioderma
€ 19,89 bij de apotheek

Crème fraîche de beauté

Nuxe
€ 18,68 bij de apotheek

Duik in de beautytasjes van onze redactrices en haal het februarinummer van Feeling in huis. Nù in de winkel met City Special Antwerpen.

De redactie-toiletzakjes