Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactiegeeft in het februarinummer van Feeling haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de wisselende toiletzak van moderedactrice Kristin Stoffels.

Elke maand wat anders

“Opgroeien met drie zussen betekent een badkamerkast tjokvol beautyproducten. Het begon al vroeg met een blauwe pot Nivea en glitterbadschuim. Later gaf ik mijn zussen advies over crèmes en serums, zij gaven mij dan weer de perfecte smokey eye en weelderige krullen voor het uitgaan. Ik ben nooit handig geweest met kwasten, maar smeren: dat kan ik als de beste.”

De toiletzak: “Is groter dan de gemiddelde handtas. Ik probeer mijn toilettas te beperken tot mijn dagelijkse producten, maar ik moet maar eens op hotel belanden en net dan zin hebben in een hydraterend masker, kapsel met een grote speld of eyeliner.”

Het beautybudget: “Dat zal zo’n 100 tot 150 euro per maand zijn. Ik laat maandelijks bij de Benefit Cosmetics BrowBar Beauty Lounge mijn weerbarstige wenkbrauwen in vorm brengen en dat is niet goedkoop. Daarnaast kan ik het niet laten om af en toe een nieuw product te kopen om te testen en dan lopen de kosten snel op.”

‘Ik ben nooit handig geweest met kwasten, maar smeren: dat kan ik als de beste’

Favorieten: “Het serum van Verso is mijn favoriet voor een mooie glow en helaas ook de grootste hap uit mijn beautybudget. Verder ben ik verslaafd aan de lichaamsolie van Weleda. In bad gebruik ik altijd een sheet mask, liefst eentje van Eucerin.”

Ontdekking: “La Femme Renée is de gloednieuwe beautywebshop van mijn oude buurmeisje. Ze focust op natuurlijke huidverzorging met veelal vrij onbekende labels. Haar instagrampagina staat tjokvol tips en weetjes. Ik heb al veel bijgeleerd!”

Tip! “Water, water, de rest komt later. Geen enkele crème zal werken als je niet genoeg van binnenuit hydrateert. Is de lucht in je kamer een beetje droog in de winter? Slaap dan met een dik, voedend masker, zoals het Overnight Mask van Trilogy. Doet wonderen! ”

Nou nee: “Ik ben een kluns met kwasten dus ik zorg dat de basis goed is: een gezonde huid heeft niet veel nodig, enkel een beetje concealer, blush en mascara.”

Routine: “Ik smeer ’s ochtends en ’s avonds serum, oogcrème en een voedende crème. Minstens één keer per week ga ik in bad met badzout, een scrub, een sheet mask en Netflix.”

Goeie raad: “Soms, zeker in de wintermaanden, heb ik een doffe teint. Een hydraterende spray in je handtas doet wonderen. Gewoon even over je gezicht verstuiven en je hebt meteen een mooie glow. Mijn favoriet is de Lemongrass Hydration Spray van Jane Iredale.”

Super Facial Serum met Retinol 8

Verso, € 137,70 via findujour.com

Wilde Rozen Harmoniserende Body Olie

Weleda, € 14,99 in de supermarkt

Hyaluron-Filler sheet mask

Eucerin, € 9,50 bij de apotheek

Lemongrass Hydration Spray

jane iredale, € 32 bij Parfuma

Duik in de beautytasjes van onze redactrices en haal het februarinummer van Feeling in huis. Nù in de winkel met City Special Antwerpen.

De redactie-toiletzakjes

Foto toiletzak: Wout Hendrickx.