Belgische merken, luxelabels, clean beauty, kleine starters of budgettoppers: onze voltallige redactie gaf in het februarinummer van Feeling haar beste beautygeheimen prijs. Dit zit er in de trouwe toiletzak van hoofdredactrice An Brouckmans.

Loyaliteit en tijd: dé sleutel tot een stralende teint

“Ik spendeer véél tijd en geld aan verzorging en heb daar een goeie reden voor. Beauty is voor mij even belangrijk als gezondheid en conditie; je hebt maar één lichaam en daar moet je heel je leven mee verder.”

De toiletzak: “Bevat vooral skincare. Ik gebruik al jarenlang dezelfde producten, simpelweg omdat ze doen wat ze beloven.”

Het beautybudget: “Met dure skincare, af en toe een facial en zo’n 6 kappersbeurten, 6 keer pedicure en 4 manicures per jaar besteed ik vrij veel geld aan verzorging. Tel daar mijn beauty breaks naar het wellnessresort (laatste ontdekking: Euphoria Retreat in Mystras, Griekenland) nog bij en je komt al snel aan een aanzienlijk bedrag.”

Favorieten: “Ik gebruik al jaren het hele Youth Essentia-assortiment van Environ; dat zijn elke morgen en avond 6 à 7 producten. De dosis vitaminen wordt bij Environ geleidelijk aan opgevoerd en ik zit al een paar jaar in de hoogste categorie. Ook qua haarverzorging ben ik trouw: de Voluminous shampoo en conditioner van Rahua doen wat ik wil.”

‘Ik gebruik al jarenlang dezelfde producten, simpelweg omdat ze doen wat ze beloven’

Ontdekking: “Er is maar één bodycrème die mijn kurkdroge huid zijdezacht houdt: de Emollient cream van A-derma. Je vindt ‘m bij de apotheek.”

Tip: “Ik laat 2 à 3 keer per jaar een laserbehandeling doen bij Carpe Clinic in Antwerpen om mijn huid van binnenuit een boost te geven en als de fronsrimpels te erg worden, krijgen spierontspanners ze wel weer getemd.”

Nou nee: “Make-up ben ik met het ouder worden minder gaan gebruiken en ik kies hoofdzakelijk de producten van Chanel en Dior; de kleuren zijn intenser en de kwaliteit is prima. De Ultra Love 770 van Dior vind ik het perfecte rood. Parfum hoef ik sinds een tijdje ook niet meer.”

Routine: “Naast de hele routine van Environ, is er één vreemde eend in de bijt: de Radiance-Plus Golden Glow Booster van Clarins. Die zorgt ook in de winter voor een zomerse teint.”

Goeie raad: “Met je huid loop je élke dag rond. Je mag aantrekken wat je wil, als je teint niet egaal is en straalt, is het effect ondermaats.”

Youth Essentia

Environ
Van het H-Intense Cleansing Lotion (€ 54) tot het Vita-Peptide Intensive Serum (€ 132) bij Parfuma

Voluminous shampoo en conditioner

Rahua
€ 36 voor de shampoo, € 38 voor de conditioner via biotylab.com

Emollient Cream

A-Derma
€ 24,50 bij de apotheek

Ultra Love 770 lippenstift

Dior
€ 36 via dior.com

Radiance-Plus Golden Glow Booster

Clarins
€ 29,50 via bnl.clarins.com

Meer redactie-toiletzakjes

Openingsbeeld: Liesbet Peremans.