Net zoals de herfst het doet kriebelen om onze garderobe van een compleet nieuwe look & feel te voorzien, zo gaat het ook met onze beautylook. Aan welke make-up trends je dit najaar absoluut niet kan ontsnappen? Van aristocratische blush tot matte nude look: alle toppers op een rij.

1. Warrige wenkbrauwen

Je wenkbrauwen weg epileren tot een fijn lijntje: deze herfst en winter is het alvast geen goed idee. Integendeel zelfs: grof geborstelde en voluptueuze wenkbrauwen zijn absoluut de way to go. Ook je coupe mag trouwens wel wat nonchalante golven meekrijgen.

make-up trends

2. Minimalistisch streepje

Ook creatief met je eyeliner aan de slag gaan is deze herfst en winter een ding. Ga voor grote lijnen in boven of onder je ogen, voor opvallende geometrische figuren of een fel uitlopende driehoek. Of – als het allemaal wat minder spectaculair mag zijn: voor een minimalistisch cat-eye streepje natuurlijk.

3. Kubisme: kleuren en lijnen

Samen met een paar geometrische figuurkunstwerkjes van formaat, werkt ook een opvallende kleur op je oogleden deze winter prima. Van in het oog springende neon-tinten tot warme, donkere en herfstige kleuren: het kan allemaal. Tinten om absoluut eens te proberen: oranje en olijfgroen.

makeup trend kubisme

4.  Healthy glow + sproeten

Ook een relatief simpele make-up look die de natuurlijke karakteristieken van je gezicht wat extra in de verf zet en die een gezonde gloed over je gelaat heen legt, doet het weer prima. Met een koperkleurige bronzer zorg je voor wat extra leven in je gezicht. Op je lippen mag een gloss in een neutrale tint en ook je ogen mogen lichtjes aangezet worden. Dat doe je in deze look liever met mascara, dan met te veel eyeliner trouwens.

5. Aristocratisch: blush en bleek

Een beetje tegengesteld aan de vorige look is ook het weghalen van alle natuurlijke kleurschakering en ‘ healthy glow’ uit je gelaat deze winter een ding. Net zoals bij de aristocratische klasse vroeger zijn bleek, blush en rode lippen trending.

6. Contouren + donkere metallics

Ook een simpele look waarbij je met behulp van een natural bronzer of highlighter de contouren van je gezicht aandikt (denk: jukbeenderen, voorhoofd en kaaklijn en neus) en afwerkt met een herfstige oogschaduw met metallic touch is in. Kleuren waarvoor je hier wil gaan zijn donkergroen, bruin of goud.

7. Italiaanse barok

Aristocratie in de vroege 17de en 18de eeuw is duidelijk een rijke inspiratiebron geweest voor de beautylooks van deze herfst en winter. Ook een look op basis van donkere lippen, geprononceerde wenkbrauwen en licht aangezette ogen die doet denken aan de ietwat donkerdere, statige stijl van de Italiaanse gegoede klasse ten tijde van de Renaissance of Barok. De haren donker of strak naar achteren gedraaid in een dotje zijn hier een fijne extra. Overdadige juwelen in luxueuze en grillige vormen met veel bling ook.

Voor wie het allemaal nog iets donkerder en uitdagender mag zijn: ook dik aangezette smokey eyes in zwart passen perfect in deze look.

8. Een streepje blauw

Nog trending deze herfst en winter: een opvallend en vrij koninklijk streepje kobaltblauw op de oogleden. Omdat deze feature best opvallend is, mag je de rest van je beauty-look vrij sober en neutraal houden.

9. Matte tinten + eyeliner

Ook een edgy nude-look met dik aangezette ogen in zwart en een een matte tint op de ogen doet het goed. Je eyeliner breng je voor deze look rondom je hele oog aan en veeg je eventueel wat uit naar het buitenste hoekje toe, maar niet zo erg dat je er een cat-eye van maakt. Wat de tint betreft; kies je best voor een mat-koraalrode tot donkerroze achtige nude-tint of neig je meer naar het beige en bruine. Maar ga dan wel niet te donker.

10. No make-up

Tot slot is ook een no-make-up look deze herfst weer helemaal in. Lekker makkelijk en goed voor je huid. Let wel op: zonder make-up ziet je huid er best zo onberispelijk mogelijk uit. Zorg er daarom wel voor dat je er een goede winterse skincare routine op nahoudt.

Shop je eigen make-up trends voor herfst en winter hier:

Metallic oogschaduw in goud

 

Nars, € 22. Koop hem hier

Felrode lippenstift

Yves Saint Laurent, € 35,90. Koop hem hier

Vanilla highlighter

Falling Star, € 29. Koop hem hier

Quickliner intens oogpotlood

Clinique, € 24,50. Koop hem hier

Oogschaduw in kobaltblauw

M.A.C., € 19. Koop hem hier

Wimper en wenkbrauw maestro

 

Giorgio Armani, € 22. Koop hem hier

Satijnen magenta blush

& Other Stories, € 12. Koop hem hier

Spider eye mascara in zwart

Helena Rubinstein, € 34,50. Koop hem hier

Modernmatte lipstick in diep bordeaux

 

Shiseido, € 28,89. Koop hem hier

Meer lezen over beauty en trends voor het najaar: