Nu de winter stilaan doorbreekt en de dikke gewatteerde jassen en de sneeuwlaarzen met een faux fur-bontkraagje weer uit de kast getrokken mogen worden, is het misschien tijd om ook je beautylook een beetje aan de killere temperaturen aan te passen.

Dé beautylooks voor dit seizoen? Die mogen best wel wat weg hebben van een bleek sneeuwwitje met appelrode wangen of van een strenge ijskoningin met een onberispelijke teint en wat donkere graphics om de ogen. Wat we daarmee precies bedoelen: watch and learn, ladies! 

Dé 5 x winterse make-up trends van dit seizoen

1. Wit lijntje boven de ogen

Een eerste vaak gespotte trend op de FW20-catwalks waren fijne lijntjes boven de ogen. Niet in het klassieke zwart, maar wel in winters wit. Samen met een vrij bleke en perfect egale teint, goed voor een aardig Ijskoningin-gehalte.

2. Mat en rood op de lippen

Nog een trend met behoorlijk Ice Queen-gehalte, maar dan misschien eentje met licht Italiaanse touch – is een matte rode tint op de lippen. Deze look vonden we op de FW-runway shows veelvuldig terug bij verschillende grote namen, waaronder Helmut Lang, Oscar de La Renta en Louis Vuitton. 

3. Grafiek op de ogen

Ook erg trending: je ogen zo dik aanzetten met ostentatief getekende ‘wimpers’ dat ze er een beetje uit gaan zien als de opgezette ogen van een oldschool – en geef toe: lichtjes creepy – handpop. Hoewel een beetje onnatuurlijk en gewaagd, toch erg aantrekkelijk en mysterieus. Misschien een optie voor het hippe nieuwjaarsfeestje binnenkort?

4. Blozende wangen + sneeuwwitte teint

Ook in de categorie lichtjes mysterieus en ‘verleidelijk onschuldig’: een sneeuwwitte teint met een opvallend laagje blush op beide jukbeenderen. De variant – zoals we hem terugzagen op de FW20-runway bij Aigner – hieronder is misschien lichtjes over the top, maar ook in een minder hardcore versie is een laagje poederroze blush dit seizoen zeker geen faux pas.

5. Subtiele glitters en blauw

Tot slot, nog een laatste winterse look die meteen ook helemaal geschikt is voor de aanstormende feestdagen: een subtiele portie glitters op je oogleden. Ga voor een koude metallic variant – zoals onderstaand model op de catwalk bij Dries Van Noten – of ga voor een warmere versie in goud of oranje. Ook erg ‘in’ trouwens: een opvallend kobaltblauw lijntje boven je ogen.

Lees ook: