Je kan nooit genoeg voorbereid zijn op het eindejaar en dat dacht ook onze beautyjournaliste Sofie Albrecht. In het gloednieuw oktobernummer van Feeling tipt ze enkele longwear matte lippenstiften die ze graag aanvult met het lijstje hieronder. Klaar voor een stevig potje zoenen?

6 x matte lippen

Een fluwelen mond staat gesofisticeerd, maar het vraagt wel wat meer nauwkeurigheid om het mooi te krijgen. Matte lipsticks houden doorgaans langer, maar drogen de lippen gemakkelijk uit. Ook de juiste kleur is belangrijk: kies voor een levendige tint om een doods effect te vermijden.

Matte Me Ultra Smooth Matte Lip Cream – Sleek

De crèmetextuur is aan de dunne kant, zodat je wat moet bijwerken om een volle kleur te krijgen. Heeft een licht kleverig gevoel, maar houdt redelijk lang(€ 7,49 bij Di)

Always On Liquid Lipstick – Smashbox

Heeft een romige textuur die vlot aanbrengt. Wanneer de kleur opdroogt trekt het lichtjes. Dekt goed en houdt urenlang, maar is niet helemaal non transfer. (€ 24 euro bij Ici Paris XL)

 Liquid Matte Lipstick – Be Creative

Brengt vlot aan en houdt lang, geeft wel een tikje af. (€ 12,95 bij  Ici Paris XL).

Lip Paint Matte – L’Oréal Paris

Deze romige textuur laat zich gemakkelijk uitsmeren. Hij is de enige uit de reeks die de lippen echt soepel houdt, waardoor hij erg aangenaam is om te dragen. Hij is wel niet transferproof, maar dat nemen we er graag bij. (€ 9,99 bij Di en Kruidvat)

Pop Lip Shadow – Clinique

Heeft een poederachtige textuur die superlicht aanvoelt en waarmee je de intensiteit van de kleur kan opbouwen. Plakt niet, droogt niet uit (maar hydrateert ook niet), maar houdt helaas niet echt lang. (€ 23,80 euro, www.clinique.be)

Stay Matte Liquid Lip Colour – Rimmel

Een zachte crème die vlot aanbrengt. Geeft niet af en blijft de klok rond zitten. (€ 6,99 bij Di en Kruidvat)

Alle schoonheidsfavorieten van onze beautyredactrices vind je op feeling.be/beautygetest.

De mooiste lippen