Home Beauty Bereid je huid voor op de winter

Bereid je huid voor op de winter

Bereid je huid voor op de winter

Je huid en de winter kunnen het niet altijd even goed met elkaar vinden. Gelukkig kan jij je vel wapenen tegen de minder mooie kanten van vadertje vorst.

Stap 1: Scrubben

Scrub je huid 1 à 2 keer per week en verwijder zo dode huidcellen. Daar wordt je huid niet alleen zachter van. Het zorgt er ook voor dat crèmes beter worden opgenomen. Doe het echter niet vaker, want daar kan je wintervel te droog van worden.

Stap 2: Douchen

Per dag hoor je maximaal 10 minuten onder de douche te staan en dat onder een straal van ongeveer 37°. Te lang en heet douchen droogt je huid uit en dat doet de winter zo al een beetje. Lees hier ook welke fouten je beter vermijd onder de douche. 

Stap 3: Hydrateren

Smeer je lichaam en gelaat na elke douchebeurt van kop tot teen in met een goede, vochtinbrengende bodylotion en gezichtscrème. Kies voor je gezicht een hydraterende dagcrème zonder oliën, daar kunnen je poriën verstopt van raken

Stap 4: Winter wear

Je handen en hoofdhuid zijn heel gevoelig. Trotseer winterse weersomstandigheden daarom altijd in het juiste uniform: met handschoenen en muts. Investeer in mooie, maar vooral streelzachte en kwalitatieve exemplaren die niet schuren of prikken en wacht niet tot de temperatuur onder nul daalt. Preventie is wel degelijk beter dan genezen.

Stap 5: Vochtige lucht

Zodra de temperatuur buiten daalt, gaat de verwarming binnen een streepje hoger. Begrijpelijk, maar niet ideaal voor je huid. Te warme lucht die te weinig circuleert, kan je huid flink uitdrogen. Zet daarom ook tijdens de winterdagen je ramen dagelijks een kwartiertje open of plaats waterbakjes bij je verwarming om zo de lucht  wat vochtiger te houden.

 

Lees ook:

Onze favoriete parfums van het najaar.

De mooiste herfstkleuren in voor je make-up