Met de zomer voor de deur, kan je al eens zin krijgen je look even helemaal om te gooien. En welke tactiek beter om beauty-gewijs een ‘frisse start’ te nemen, dan het aanmeten van een nieuw kapsel? Je wilde altijd al eens een stoere pixie proberen, maar je durfde nog nooit zó kort te gaan? Je hebt zin in een Scandinavisch blond of ander trending kleurtje, of je denkt eraan toch een keertje die uitdagende bangs te laten knippen: wel, now is the time!

Ook veel celebs voelen het van tijd tot tijd al eens danig kriebelen om hun (lange) lokken van een verfrissend kleurtje of een opfleurend nieuw model te voorzien. Bij wijze van ‘summer inspiration’ zetten wij voor jou alvast de meest geslaagde make-overs van de laatste maanden op een rijtje! Knippen maar die handel!

1. Sophie Turner goes out with a bang

Zo snel als de Game of Thrones-saga – na maar liefst een draaitijd van om en bij de 10 jaar voor zo’n 8 seizoenen – tot een eind gekomen was, zag Sophie Turner (a.k.a. Sansa Stark) schoon haar kans om eindelijk eens voor een nieuwe coupe te gaan. Ze knipte haar platinablonde lange lokken dan ook gedeeltelijk af voor een snit met fringe en een behoorlijke Jane Birkin 70’s vibe.

Niet slecht, al zagen we haar ook graag met haar lange lokken slick en strak in een hoge paardenstaart getrokken.

2. Barbara Palvin’s relaxte lob

Ook de lange lokken van het Hongaarse model Barbara Palvin moesten eraan geloven. Recent ging ze voor een middenbruine very girl-nex-door, schouderlange lob. Een beetje opgeknipt en casual drooggeblazen, krijg je een erg ontspannen effortless chique en ontspannen look.

3. Emma Roberts in platina

Ook de platinablond geverfde lokken van Emma Roberts (jawel hoor, nichtje van die andere bekende Roberts) kunnen bekoren. Vooral de look waarbij ze het haar in een vrij platte, maar lichtjes golvende bob met eighties kuif trekt, is erg leuk.

Inmiddels kleurde de 28-jarige Amerikaanse actrice haar lokken trouwens alweer eens chocoladebruin en dan opnieuw goudblond. Hoewel ook de brunette-versie met adorable middenmeet van Roberts heel wat troeven heeft (lees: iets meer mysterieus en bad ass-eigenzinnig) blijven we zeker ook fan van de eerste bob-versie: vooral in combinatie met een fel kleurtje op de lippen, een echt ‘karakterkopje’.

4. Julia Robert’s wavy long bob

Ook ‘Pretty Woman’ en tante van onze vorige girl-hair-crush, Julia Roberts, ruilde haar lange lokken sinds kort in voor iets meer kortgewiekte exemplaren. In een goudblonde, golvende versie van de lob – een schouderlange bob – straalt de 51-jarige actrice.

5. Zoe Kravitz’ korte vlechtjes

Ook Amerikaans actrice en dochter van Lenny, Zoë Kravitz, durft al eens van haarstijl veranderen. De allerlaatste coupe waarmee de Big Little Lies-ster op de rode loper werd gespot, was echter een korte ingevlochten variant van een wel erg korte bob. Bijzonder urban trending én helemaal Zoë. Geen look voor iedereen: maar voor wie kan en durft, zeker het uittesten waard!

 6. Katherine Langford in red

Ook lange lokken zijn zeker niet ‘over en uit’, kijk maar naar de sideways getrokken wavy long hair-look van Katherine Langford. De Australische actrice gaf haar diepbruine, lange haren een kastanje/roodbruin-achtig tintje mee. In combinatie met haar felle oogmake-up en cat-eyelook, zeer aantrekkelijk.

7. Hailey Bieber’s slick knot

Tot slot, ook een boeiende look voor de zomer: de strakke wetlook-knot van Hailey Bieber. Hoe het nu precies zit met haar nakende huwelijk, weet niemand, maar beauty-gewijs laat Bieber/Baldwin het duidelijk niet aan haar hart komen. Onweerstaanbaar cool, als altijd.

Beeld: Getty Images. 

Lees ook:

SOURCE: Vogue.com.au