Een droge huid heeft meer nodig dan enkel hydratatie. Er liggen immers verschillende oorzaken aan de basis. Welke dagcrème jij specifiek nodig hebt voor een droge huid. Eén van deze exemplaren doet voor jou wonderen.

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

  • Huidveroudering vermindert de aanmaak van lipides (vetten). Dat laagje vormt normaal een barrière en gaat vochtverlies tegen.
  • Koude temperaturen en een lage luchtvochtigheid kunnen ook leiden tot een verminderde aanmaak van vetzuren.
  • Reinigen, overexfoliëren en bepaalde ingrediënten kunnen de huid uitdrogen en de barrière strippen.
  • Ook te weinig vetconsumptie kan leiden tot minder lipides.
  • Daarnaast kunnen stress, UV-straling en bepaalde huidziektes de huidbarrière beschadigen of het herstel vertragen.

Hoe behandel je een droge huid?

De oplossing is simpel: een dagcrème voor de droge huid moet stofjes bevatten die de barrière lipidelaag goed voeden. Kijk of er fytolipiden inzitten én ingrediënten zoals ceramides, vrije vetzuren (zoals palmitinezuur, stearinezuur en myristinezuur) en sterolen.

De beste dagcrèmes voor de droge huid

Re-Nutriv Ultimate Diamond – Estée Lauder

De nieuwste Transformative Energy Dual Infusion van Estée Lauder bevat extract van zwarte diamanttruffel waarvan je huid jong blijft. De crème bestaat uit twee serums die apart in een pompje zitten om hun kracht te bewaren. Voeg je hen samen, dan verrichten ze wonderen, vooral ook voor rimpeltjes.

€ 343,50 voor 30 ml via iciparisxl.be

Q10 verwennende olie – Nivea

Heeft je droge huid intense voeding nodig? Deze 100 % bio arganolie voor de mature huid klaart de klus. De formule voedt de droge tot zeer droge huid tot 24 uur lang. Het extra voedend Q10 gamma is dan ook de ideale partner voor vrouwen met een veeleisende huid.

€ 14,99 voor 50 ml via di.be

Moisturizing cream – La Mer

Deze crème is super rijk en ontwikkeld door dr. Max Huber, die de littekens op zijn huid wilde herstellen. Geschikt voor de droogste huidtypes, wordt het opaalglazen potje met de hand gevuld om het delicate evenwicht van de crème niet te verstoren.

€ 168,50 voor 30 ml via iciparisxl.be

Moisturetrip Omega-Rich Moisturizer – Glamglow

Glamglow is ideaal als je – hoe raad je het – je glow wat kwijt bent geraakt. Deze is een romige maar lichtgewicht dagcrème voor de droge huid die meteen je gezicht kalmeert.

€ 49,90 voor 50 ml via iciparisxl.be

All Day Dreamer dagcrème – Self

Het Belgische merkje Self is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, allergische en droge huid. Hun producten zijn 100% natuurlijk en vegan en prima geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en personen met huidproblemen. Deze dagcrème bevat aloe vera, boordevol vitamine E, arganolie met een hoge concentratie aan vetzuren en kokosolie met veel laurine- en palmitinezuren die de beschadigde lipidelaag helpen herstellen.

€ 57,50 voor 50 ml via shop.naturalself.eu

Intensive Moisture Balance – Dermalogica

Deze dagcrème voedt tot diep in de huid. Het BioReplenish Complex™ werkt op moleculair niveau om de lipides in balans te brengen en de barrière lipidelaag te herstellen. Ideaal voor de droge huid dus.

€ 53,90 voor 50 ml via dermalogica.be

Meer tips voor de droge huid