Geen wonderbaarlijke lippenstift, geen sterk gepigmenteerde blush en ook geen magische anti-rimpelcrème. Wél: een washandje. De make-upartieste van Kate Middleton vertelt waarom the Duchess op haar 35ste nog steeds mooi in de plooi ligt.

Dagelijks 2 x boenen

Arabella Preston schminkt dagelijks de mooiste dame van het noordelijk halfrond en weet dus als geen ander wat goed is voor je huid. Op haar lifestylesite The Cut vertelt ze waarom Kate Middleton er na tonnen make-up en weinig slaap nog altijd zo stralend blijft uitzien, en eigenlijk is het heel eenvoudig.

Naast reinigen en de juiste crèmes smeren, is je gezicht elke ochtend en avond wassen een must tijdens je skincare routine. Volgens Arabella Preston is de basis van een mooie make-uplook al-tijd een gezonde huid die je iedere dag schoonmaakt met een washand. Let wel: gebruik geen ruw washandje zoals wij dat kennen, die zijn meestal te agressief voor je gezicht. Schaf jezelf een luxueus washandje aan – die vaak ‘terry’ of ‘face washcloth’ worden genoemd – en kies voor eentje uit flanel, zoals deze van The Body Shop (€ 7).

“Dat de washandjes van flanel zijn, is essentieel”, zegt Preston op haar site. “Een zogenaamde terry is zachter dan welke reinigingsborstel ook. Met het juiste washandje kun je je make-up er voorzichtig afhalen en je gezicht tegelijkertijd exfoliëren.” Als de visagiste van Katie het zegt!

Meer over Kate Middleton