De feestperiode betekent naast een feestjurk ook een feestkapsel. Heb je stijl haar? Dan is het weleens leuk om voor krullen te gaan. Jammer genoeg vallen sluike lokken al snel weer plat en overleven je waves vaak de avond niet. Toch zijn er een aantal slimme tools om je krul langer te doen blijven.

Krullen die blijven

Je kan ervoor kiezen om je haren in een wave droog te blazen of je haren te krullen met een handige (automatische!) krultang.

1. Waves met ronde borstel

Met de eerste optie laat je jouw lokken na het wassen nog wat vochtig zodat je ze met een dikke ronde borstel in een krul kan droogblazen. De platte opzetstukjes van de Dyson Supersonic haardroger (€ 399) zijn hiervoor super geschikt. Ze zorgen voor een stevige, gecontroleerde luchtstroom zodat je haar sneller en efficiënter droogt. Hij is bovendien stiller dan andere haardrogers en de intelligente temperatuurregeling voorkomt dat je haar beschadigd wordt door te hete lucht. De motor zit trouwens in het handvat, vandaar het leuke design ;-).

2. De automatische krultang

Wil je graag pijpenkrullen of een stevige grote krul in je haar? Dan is de Digital Sensor Curl Secret van BaByliss (€ 145) best een goeie tool. Het is een automatische krultang die je lokken (van maximum 3 centimeter dik) opslorpt en er een mooie krul inlegt, zonder dat je er een onhandige beweging voor hoeft te maken. De hitte-regulering zorgt ervoor dat je haar niet te warm wordt en de ionische functie neutraliseert statische elektriciteit zodat je glanzende en pluisvrije krullen krijgt. Borstel ze nadien nog wat uit voor een natuurlijk resultaat.

Het resultaat

Om je krullen extra lang te laten zitten, is het belangrijk ze achteraf altijd koud te blazen. Dat kan je het best doen met het Diffuser opzetstukje van de Dyson Supersonic. Door met koude lucht over je krullen te gaan, fixeer je ze automatisch waardoor ze langer in vorm blijven. Vergeet geen haarlak, geef wat schwung aan je kapsel met één van deze speelse halve updo’s en je bent klaar om te feesten!

Redactrice Lise gebruikte de Sensor Curl Secret van BaByliss en blies haar krullen koud met de Diffuser van de Dyson Supersonic.

Meer tips voor de feestdagen