Home Beauty De 10 mascara fouten die we allemaal wel eens maken

De 10 mascara fouten die we allemaal wel eens maken

De 10 mascara fouten die we allemaal wel eens maken

De keuze is immens wanneer het op mascara aankomt. Van waterproof en volume tot krullende en verlengende mascara. Maar de foutjes die we begaan kunnen deze beloften helemaal doen verdwijnen. Wij zetten de meest gemaakte fouten met de oplossingen even op een rijtje.

De top 10 mascara fouten:

  1. Je krult je wimpers niet voor het aanbrengen van je mascara. Het lijkt misschien een heel gedoe, maar het is zeker geen overbodige luxe. Je wimpers krullen, opent je ogen en maakt je wimpers optimaal zichtbaar. 
  2. Je veegt het borsteltje niet af. Wanneer je het borsteltje uit de tube haalt, zit er meer mascara op dan nodig. Door het borsteltje af te vegen alvorens je aan de slag gaat, vermijd je dat je wimpers aan elkaar gaan plakken.
  3. Je pompt het borsteltje een paar keer alvorens aan te brengen. Dit is ook een veel gemaakte fout. Je brengt hiermee lucht in de tube waardoor de mascara sneller gaat uitdrogen en gaat klonteren op je wimpers.
  4. Je kan geen afscheid nemen van je mascara. Je mascara te lang bijhouden en gebruiken is ook een no go, zelfs wanneer de tube niet helemaal leeg is. Gebruik je mascara niet langer dan 6 maanden nadat je hem voor het eerst hebt gebruikt. Inspiratie nodig voor een nieuwe mascara? Dit zijn de favoriete mascara's van onze beautyredactrice. 
  5. Je zet enkel de uiteinden in de verf. Zorg ervoor dat je de mascara aanbrengt over de hele lengte van je wimpers in plaats van gewoon de uiteinden. Dit zorgt voor een mooier effect, dat ook nog eens langer blijft zitten.
  6. Je gebruikt eyeliner en mascara aan je onderste wimpers. Dit geeft je ogen een ‘droopy’ look en vestigen de aandacht op je donkere kringen. Krul in plaats daarvan je bovenste wimpers en breng enklaar daar mascara aan voor een gelift effect.
  7. Je start niet met een waterproof laagje. Dat hoeft niet, maar waterproof formules houden wel beter en geven een krullend effect aan jouw wimpers. Let wel, gebruik waterproof mascara zeker niet elke dag! 
  8. Je beweegt bij het aanbrengen je borsteltje niet heen en weer. Als je het borsteltje gewoon door je wimpers beweegt, gaan ze niet volledig bedekt zijn. Door kleine horizontale bewegingen van links naar rechts te maken, geef je hen meer volume en lengte.
  9. Je brengt niet genoeg laagjes aan. Volume en lengte creëer je ook door meerdere laagjes aan te brengen. Het beste effect krijg je wanneer je 3 tot 5 laagjes aanbrengt.
  10. Je hebt geen geduld. Heb je een slippertje gemaakt? Heb dan even geduld. Door het meteen te willen oplossen creëer je vegen en maak je het erger dan het oorspronkelijk was. Je wacht beter even zodat de mascara opdroogt en je deze gewoon lichtjes kan wegschrapen. 

 

Nog meer beauty? 

Bekijk de favoriete mascara's van onze beauty-redactrice

Deze make-up look creëer je in 5 minuutjes