Het is al moeilijk genoeg om dat pak marshmallows in de kast te laten liggen, laat staan jezelf uit de zetel te wurmen om toch maar naar die spinningles te gaan – je fiets is immers al gereserveerd. Komt daar nu NOG een zorg bij: je huid. Er zijn immers heel wat dingen die je huid kunnen beschadigen na je work-out en dit moet je doen om dat te voorkomen.

Snel last van zweetplekken onder je oksels? Zo maak je ermee komaf!

1. Je gezicht aanraken

Het is verleidelijk je voorhoofd af te vegen na een intensieve training maar doe het vooral NIET. Je smerige handen zullen immers bacteriën op je gezicht achterlaten. Die dringen diep in je poriën – die door het sporten wijd openstaan – waardoor je onzuiverheden zal krijgen. Stop in plaats daarvan altijd een propere en milde handdoek in je sporttas om je zweet af te kuisen.

2. In je sportkledij blijven lopen

Als brunchen met vriendinnen na jullie work-out een ritueel is, zorg er dan voor dat je jouw sweaty kleren vervangt en eerst in de douche springt voor je dat fantastische menu naar binnenspeelt. Je gymkleren sluiten je haarzakjes en zweetklieren immers af wat kan leiden tot irritatie en breakouts.

3. Een agressieve face wash gebruiken

Blijf weg van producten die je rode huid nog droger maken dan hij al is. Vermijd wasgels met oppervlakte-actieve stoffen als natriumlaurylsulfaat. Gebruik in plaats daarvan een cleanser die goed exfolieert. Maak je borst en rug proper met een 2 % salicylzuur-gel of scrub om olie en zweet te verwijderen zodat je zeker geen irritaties creëert.

4. Je face mist vergeten

Klassieke toners met alcohol drogen je huid te hard uit na een work-out. Een verzachtende, hydraterende mist is wél de perfecte gezichts-oppepper. Kies eentje die roodheid reduceert zoals een spray met roosje, calendula of aloe vera.

5. Krachtige verzorgingsproducten gebruiken

Houd je retinol-behandeling en 10 % vitamine C masker voor een andere keer. Je huid is na een work-out immers véél te week om ingrediënten op te nemen die lichtgevoelig zijn, wat wil zeggen: producten die je huid sneller doen verbranden in de zon. Ga in plaats daarvan voor iets hydraterend zoals een serum met hyaluron-zuur om je cellen te voeden met niet-comedogene ingrediënten.

Work-out ideetjes