Home Beauty Dé beautytip: Head Spa
Dé beautytip: Head Spa

Restjes shampoo, stylingproducten en de drogere najaarslucht kunnen je hoofdhuid irriteren. De nieuwste trend zijn shampoos en specifieke verzorgingen om je hoofdhuid in topconditie te houden. Kapper Jochen Vanhoudt van Clientology: "Vooral siliconen uit goedkope shampoos zijn de boosdoener. Ze zetten zich vast op je hoofdhuid en zorgen zo voor irritaties, een futloze coupe en in het ergste geval haaruitval. Wij raden dan een dermabrasie van je hoofdhuid van Nioxin aan, waarbij alle restjes product worden verwijderd en je hoofdhuid wordt vernieuwd."

Thuis helpt het om een haardetox in te lassen: schakel over op een neutrale (bio)shampoo zonder siliconen en laat je stylingproducten even staan. Tussendoor verwen je je hoofdhuid met een flinke massagebeurt met een speciale revitaliserende tonic of olie.

Ontdek 6 weldoeners voor je hoofdhuid

1. Puur natuur

Een bioshampoo zonder natriumlaurylsulfaat (ook bekend als SLS), siliconen en minerale olie. Stimuleert je hoofdhuid en reinigt in alle zachtheid. Je moet even wennen, de shampoo voelt niet zo zacht als een gewone shampoo, maar daarna glanst je haar des te meer.

Lavendelshampoo van Dr. Organic (€ 8,89).

Beautytip

>>Shop nu

2. Aromatherapie

Masseer deze aromatische olie in je hoofdhuid nog voor de wasbeurt om ze extra te voeden. De 25 pure bloemen- en plantenessences ontspannen terwijl zonnebloemolie je hoofdhuid verzorgt. Een heerlijk wellnessmoment om op zondag te plannen.

Shampure composition van Aveda (€ 29,50).

Beautytip

>>Shop nu

3. Even opfrissen

De ultrafrisse toner met munt, tijm, grapefruit, ceder en lavendel helpt om de vettere hoofdhuid te zuiveren en te revitaliseren. Handig tussen twee shampoobeurten door. Bevat geen siliconen.

Aromachology Revitalizing Fresh Scalp Tonic van L'Occitane (€ 16).

Beautytip

>>Shop nu

4. Peeling voor je hoofd

Een exfoliërende verzorging die je voor je shampoo gebruikt om je hoofdhuid een boost te geven, teveel aan talg te verwijderen en je haar mooi schoon te krijgen. Exclusief bij Matrix-kappers.

Biolage Exfoliating Treatment van Matrix (€ 23,50).

Beautytip

>>Meer info

5. De zachte aanpak  

Asteraceae-extract kalmeert geïrriteerde zones en verhoogt de natuurlijke weerstand van je hoofdhuid. Verkoelende etherische muntolie en eucalyptusolie geven onmiddellijk een fris gevoel.

Astera Fresh Shampoo van René Furterer (€ 14,92).

Beautytip

>>Shop nu

6. Keep calm and apply serum

Een serum dat jeuk, roodheid, een branderig gevoel en tintelingen op je gevoelige hoofdhuid aanpakt? Dit serum haalt zijn wijsheid bij Aziatische Head Spa's en je kunt er ook een behandeling bij de kapper mee laten doen.

Serum Sensidote van Kerastase (€ 42,50).

Beautytip

>>Shop nu