Is het je ook opgevallen dat niet de jongste celebs maar eerder de 40 plussers de meest glowy huid hebben? Sterren als Drew Barrymore, Victoria Beckham en Kate Moss verschijnen steeds met zo’n stralende teint dat we er als twintiger haast jaloers van worden. Dermatoloog Nichola Joss weet wat daarachter zit.

De meest gemaakte fouten

Nichola Joss is de dermatoloog van Kate Moss én beauty therapeut van vele + 40 celebs, denk aan Hilary Swank en Gwyneth Paltrow. Ook dertigers als Scarlett Johansson en Gisele Bündchen zweren bij haar expertise om hun goede huid te behouden. Zélfs Meghan Markle zou één van haar fans zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“De natuurlijke oliën van je huid afnemen én agressieve peelings gebruiken, zorgt ervoor dat je huid het hard te verduren krijgt,” volgens Joss. “Vooral als je acne hebt, heb je als twintiger de neiging om een dubbele reiniging te doen en agressieve toners te gebruiken om komaf te maken met overtollige olie. Mijn tip: gebruik juist wél olies en serums om je huid te verbeteren.”

“Verder smeren veel twintigers en dertigers geen zonbescherming,” weet Joss. “Draag elke dag een SPF en probeer ook eens producten uit die vervuiling door uitlaat, rook en andere stofjes in de lucht tegengaan.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hét ingrediënt dat je voortaan nodig hebt

“Kies qua verzorging producten met antioxidanten,” tipt Joss. “Dat wil zeggen dat je moet uitkijken naar ingrediënten als vitamine C en E, groene thee, niacinamide en druivenpit. Kijk ook naar wat je eet en voeg wat vaker goeie vetten, alkalische groenten (denk aan appels, broccoli, asperges, bananen, artisjokken, bieten, kool, druiven, spinazie en bloemkool) en berkenweerschijnzwam – ook wel: chaga – thee (rijk aan anti-oxidanten) toe aan je dieet.”

Dé tool voor 40 plussers

Wat er vanaf je veertig vooral aan je huid verandert? “Een verlies aan spiervolume,” zegt Joss. “Dé reden waarom een oudere huid vaak geassocieerd wordt met een verminderde stevigheid komt door het afnemen van spiermassa.”

Daarom raadt Joss vooral na je veertigste een gezichtsmassage aan. “Het helpt om de spanning en stress uit je gezicht te halen maar ook om je spieren te pushen zich ‘jonger’ te gedragen. Vooral ook tijdens je ochtendreiniging is het een goeie om je huid wakker te maken.” Als je niet goed weet hoe te beginnen, kan je één van onderstaande gezichtsrollers in huis halen.

View this post on Instagram

Home away from home

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3 verschillende soorten gezichtsrollers

Roller uit roze kristal

Self
€ 35,00 – Shop hem hier

Rozenkwarts komt uit het oude Azië en verwijdert toxische stoffen uit je huid, stimuleert de bloedcirculatie en vermindert zwellingen in je gezicht. De roze kristal staat voor liefde, voor jezelf én voor de ander. Het verhoogt het zelfvertrouwen, vermindert stress en balanceert emoties. Gebruik de roller op een gereinigde huid, in combinatie met een serum of dagcrème. Tip: bewaar je roller in de ijskast voor een extra verkoelend en verstevigend effect.

Roller uit groene edelsteen

Likami
€ 49 – Shop de set hier

De jade-steen staat bekend om haar positieve werking op het zenuwstelsel, zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest en verdrijft negatieve energie. Bij het Belgische merk Likami komt hij met een anti-age gezichtsserum op basis van rozenbottel, zoete amandel-, macadamia-, camellia- en arganolie. Gebruik de roller op een
gereinigde huid, in combinatie met het serum. Tip: bewaar je roller in de ijskast voor een extra verkoelend en verstevigend effect.

Roller met ultrafijne naaldjes

Environ
€ 218 – Shop het hier

Deze Gold Roll-CIT is met goud belegd, dit maakt de roller duurzaam, antibacterieel en eenvoudig te reinigen. Hij heeft 260 ultrafijne naaldjes met een lengte van 0.2mm waarmee je pijnloos over je gelaat kan rollen. De naaldjes doorprikken de bovenste laag van je huid en maken microscopisch kleine gaatjes die zich nadien weer sluiten. Hierdoor worden de ingrediënten van je producten nog beter opgenomen en bereik je op een korte tijd de mooiste resultaten. Tip: rollers met naaldjes moet je opbouwen. Start met 1x/week en bouw langzaam op naar 1x ’s avonds tot zelfs 2x/dag waarbij je ‘s ochtends en ‘s avonds gaat rollen. Reinig, rol zachtjes over je gelaat in verschillende richtingen en breng meteen daarna je producten aan.

Meer weetjes van de dermatoloog

SOURCE: whowhatwear.co.uk