Rituals bracht onlangs haar nieuwste collectie uit en die is op z’n zachtst uitgedrukt: de moeite! Onze beautyredactrice werd uitgenodigd voor het launchdinertje en mocht haar voeten op een wel héél bijzondere plek onder tafel schuiven…

Bij Rembrandt op de thee

Toen ik de uitnodiging ontving, wìst ik het: dit werd bijzonder. Bij het openvouwen, schitterden de gouden letters tegen het zachte katoenpapier: “Rituals invites you to the exclusive international launch of the Amsterdam Collection. An exclusive dinner will be held in the famous Rijksmuseum amidst the incredible paintings by Rembrandt.”

Die laatste 6 woorden las ik over and over again want nee, ‘dineren TUSSEN de schilderijen van Rembrandt’, dat leek absoluut té gek om waar te zijn. Nu goed, laat ik het eerst allemaal even schetsen.

West meets east

Om hun bijna-20ste verjaardag te vieren, ging het Nederlandse lifestylemerk op zoek naar een manier om hun roots in de verf te zetten. De Amsterdam Collection zag het levenslicht, een lijn die je terug katapulteert naar de 17e eeuw, toen Amsterdam voor het eerst in contact kwam met luxegoederen uit Azië. Onder meer prachtig porselein en aardewerk werd overgebracht vanuit het Verre Oosten en zo ontstond de iconische Delfts blauwe vaas, die nu deel uitmaakt van de collectie van het Rijksmuseum. Precies daarop werd de packaging van de Amsterdam Collection gebaseerd!

De geur? Die doet Nederland en Japan met elkaar versmelten. Er werd gebruik gemaakt van dé signature bloem van Amsterdam, de tulp, en van Japanse yuzu, een sprankelende citrusvrucht.

Partner in crime: HUAWEI P30 Pro

Om ons helemaal onder te dompelen in deze exclusieve collectie, trakteerde Rituals op een dagje Amsterdam. Trouwe compagnon? De nieuwste HUAWEI P30 Pro, die de launch van deze prachtige collectie kon vereeuwigen dankzij z’n super straffe camera.

De vier camera’s op de achterkant zijn zonder fout de beste die je op een smartphone kan vinden. Je kan er indrukwekkend goed mee zoomen, maakt er super scherpe portretten mee én creëert de mooiste foto’s, dag en nacht. Ook met de frontcamera kan je haarscherpe foto’s en vlogjes shooten.

De superzoom (x50!)

Wat ‘goed zoomen’ concreet wil zeggen? Wel, door gebruik te maken van een periscopische lens, is het mogelijk om tot 5x optisch te zoomen. De lens werkt daarbovenop samen met de andere lenzen, voor de beste kleuren en scherpste beelden. Als je nog een stapje verder wil gaan, zoom je maar liefst tot 50x digitaal in. Indrukwekkend hoe scherp het beeld van de body crème is, geshoot vanuit dezelfde positie als de eerste foto.

Portretje op de Amsterdamse grachten

Fris gewassen, werd ik op weg naar het Rijksmuseum met enkele internationale journalisten in een bootje gedropt. Zo kregen we vanaf de Amsterdamse grachten een prachtig zicht over de stad. Als dat niet om een portretje vraagt! De speciale Time-of-Flight-camera weet perfect waar het onderwerp van de foto – ofte: mijn hoofd – zich bevindt, waardoor de achtergrond vervaagt met crème-achtige effecten (ook wel: het ‘bokeh’-effect).

Aangekomen in het Rijksmuseum werden we opgewacht door de Rituals-meisjes (lees: sort of bloemenmeisjes, met allemaal hetzelfde blauwe jurkje). De inkomhal van het museum werd versierd met bebloemde Rituals letters, en witte tulpen en gele citrusvruchten overspoelden de trapleuning – waarlangs we naar boven werden geleid naar de ‘zaal van dé meesters’.

Een sprookjesachtige tafel verwelkomde ons en stond pal in het midden van Vermeer’s en Rubens’ meesterwerken. Ik had geluk, mijn rechterbuur was Rembrandt en dat vroeg uiteraard om een portretje met Dé Nachtwacht.

40% meer licht

Zoals je ziet: ook op donkere plekken als een museum neemt de nieuwste van HUAWEI haarscherpe foto’s. De camera vangt 40% meer licht en zelfs in de meest donkere situaties leg je de mooiste momenten vast.

Als ik ‘s avonds weer vol ongeloof in m’n bed kruip, kan ik het zicht vanuit mijn hotelkamer op de Amsterdamse haven extra mooi kieken. Links met gewone fotomodus, rechts met de Nachtwa… – ahum – functie. Een onvergetelijke perstrip, die ik dankzij m’n HUAWEI P30 Pro nooit meer zal vergeten…

De Rituals Amsterdam Collection

Hieronder shop je Rituals’ nieuwste home- en bodyproducten, in een prachtig Delfst blauw jasje. Ze zijn enkel te koop via rituals.com of debijenkorf.nl én in het Rijksmuseum, de Bijenkorf Amsterdam, Rituals Leidsestraat Amsterdam en aan boord bij KLM.

Body crème

€ 19,50 voor 220 ml – Shop het hier

Body Mist

€ 18,50 – Shop het hier

Geurkaars

€ 34,50 – Shop het hier

Schuimende douchegel

€ 9,50 – Shop het hier

Fragrance Sticks

€ 49,50 – Shop het hier

Giftbox

€ 45 – Shop het hier

Handcrème

€ 11,50 – Shop het hier

Handzeep

€ 11,50 voor 300ml – Shop het hier

Interieur Spray

€ 32,50 – Shop het hier

In het augustusnummer van Feeling lees je een exclusief interview met de CEO van Rituals over hun Amsterdam Collection. Schrijf op 17 juli alvast ‘rep me naar de krantenwinkel’ in je agenda ;-).