Tijdens de lente maakten we al kennis met een haartrend waar Parisiennes écht zot van zijn, en voor de Indian Summer hebben ze alweer een leukerd op de kop (heb je ‘m) getikt. Deze keer is-ie edgy en tegelijkertijd schattig maar vooral héél praktisch. Pouvons-nous vous présenter: de macaron aka low space bun.

Macaron Bun

In Frankrijk is het wél warm en daarom komen ze met het ene hippe opsteekkapsel na het andere. Aangezien ook wij in België nog hopen op een hete nazomer, willen we je graag laten kennismaken met dé Pinterest-trend onder Françaises: deze cute macaron dotjes.

As you can see: geen dotjes meer pal op je hoofd, wél twee knotjes laag gebonden op de nek. Super praktisch en fris op sweaty zomerdagen en vooral: heerlijk snel gemaakt. Verdeel je haar doormidden en bind elk deel vast in een lage staart. Rol elke kant op tot een dotje, zo groot, klein, nonchalant of strak je maar wil. Maak vast met bobby pins en spray er een goede haarlak op – wij tippen de bus van de Infinium Pure van L’Oréal Professionnel (€ 13) die als een nevel aanvoelt en niet te plakkerig wordt.

Extra touch

Extra bonuspunten? Strik je haar eerst in een Parijse vlecht voor je het in een dotje gooit. Dat geeft een extra romantische touch, comme une vraie parisienne.

De haartrend luistert naar de naam low space buns, maar Franse dames houden het liever bij macarons. En we geven ze gelijk, ze hebben wat weg van het zoete typisch Franse tussendoortje. Smullen – euhm we bedoelen – kappen maar!

Beeld: Baum und Pferdgarten AW17

Meer beautytrends

SOURCE: Byrdie UK