Home Beauty De ideale kapsels voor een rond gezicht

De ideale kapsels voor een rond gezicht

De ideale kapsels voor een rond gezicht

Vrouwen met een rond gezicht vragen zich vaak af: hoe maak ik mijn gezicht minder vol en slanker? Feeling zocht leuke kapsels uit die perfect passen bij je ronde gezichtsvorm.

 

Wat is een rond gezicht?

Vrouwen met een rond gezicht hebben bredere jukbeenderen. Het breedste punt van het gezicht situeert zich aan de wangen en oren. Het gezicht loopt spits vanaan de jukbeenderen naar de kaken en het voorhoofd toe.

Wat is het ideale kapsel?

Een rond gezicht levert je een instant verjongingskuur op. Vrouwen met een jong gezicht worden namelijk altijd jonger geschat dan ze werkelijk zijn. Heel belangrijk als je een rond gezicht heb, is dat je met hoogte- en lengteverschillen speelt. Een verschil in hoogte- of lengte zwakt de vorm van je gezicht af.

Zo kan je je haar gedeeltelijk of volledig opsteken, kan je onderaan in je haar krullen leggen of kan je kiezen voor een lang kapsel met laagjes. Vermijd zeker te kort haar als je een rond gezicht hebt. Een korte coupe zet je ronde gezichtsvorm enkel extra in de verf. Een absolute don’t: een bob of carré.

Op zoek naar nog meer kapsels? Check dan hier:

Fotospecial: ideale kapsels voor een rond gezicht