Het kleine sponzige eitje dat we beautyblender noemen is een aantal jaren geleden onze make-uptas binnen geslopen en nu kunnen niet meer zonder. De wonderspons zorgt ervoor dat je jouw foundation perfect kan aanbrengen, concealer mooi kan blenden of perfect kan contouren. Maar gebruik je ‘m wel goed? Enkele handige hacks.

1. De vochtigheidsgraad bepaalt je dekking

Volgens Rea Ann Silva, de uitvinder van de beautyblender, is de spons ontworpen om vochtig te gebruiken. Hoe nat je ‘m maakt, bepaalt de finish van je foundation. “Voor een transparante, lichte, natuurlijke finish maak ik ‘m goed vochtig,” zegt make-up artieste Sam Chapman. “Als ik een dikkere dekking wil, hou ik hem droog zodat ik het product goed kan opbouwen.”

2. Smeer je make-up eerst op je hand

Mix een primer en foundation op je hand, in plaats van op je spons. Lisa Potter Dixon, MUA bij Benefit, geeft advies: “stuiteren zal ervoor zorgen dat je een egaal, airbrushed effect krijgt.” De eerste naam van de beautyblender foundation was dan ook ‘Bounce’ én de verpakking heeft zelfs een speciaal palletje zodat je jouw handen niet hoeft vuil te maken bij het mengen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Gebruik een elastiekje

Als je heel precies te werk moet gaan – bijvoorbeeld bij het contouren of concealen – neem dan een elastiekje en wrap het rond de blender. Zo krijg je twee van elkaar gescheiden applicators: een kleinere voor detailwerk en een dikkere voor grote oppervlakken.

4. Zo reinig je jouw beautyblender

Gebruik hiervoor een speciaal voorziene cleanser of babyshampoo.

Meer over foundation