Home Beauty De perfecte haarkleur voor elk type

De perfecte haarkleur voor elk type

De perfecte haarkleur voor elk type

Nood aan een make-over? De meest voor de hand liggende oplossing is dat je gaat voor een nieuwe haarkleur. Maar hoe moeilijk is het niet om uit te maken of een bepaalde haarkleur je nu wel of niet staat? Feeling weet raad! 

Je bepaalt of je een warm of koud type bent door je haar helemaal achteruit te kammen. Je legt het best een witte handdoek op je schouders en rond je nek. De vraag die nadien moet gesteld worden: heb ik een gelige of een blauwachtige huid? Een gelige huid betekent dat je een warme huidskleur hebt, een blauwachtige huid betekent dat je een koude huidskleur hebt.

De ideale haarkleur voor lentetypes

Kate Hudson lentetype
Foto: Joe Seer / Shutterstock.com

Je herkent een lentetype aan hun lichte huidskleur, vaak met een goudgele of perzikachtige toon. Hun ogen hebben meestal een lichtblauwe, blauwe of groene kleur. Typisch voor lentetypes zijn blonde haarlokken. Sommigen kunnen wel donker of rood haar hebben.

De meest geschikte haarkleuren voor lentetypes zijn warme tinten. De opties zijn dan ook talrijk voor deze vrouwen: alle variaties van blond, lichtbruin en lichtrood zullen je ideaal staan.  Ga zeker niet voor een te donkere kleur.

De ideale haarkleur voor zomertypes

Lang kapsel met volume
Foto: Featureflash / Shutterstock.com 

Zomertypes haal je er zo uit door hun rozige huid met violette ondertoon. De ogen zijn meestal grijs, blauw of groen en ze hebben blond of bruin haar.

De meest ideale haarkleuren voor zomertypes zijn asblond, asbruin of platinablond. Een rode haarkleur kan eventueel ook,  maar dan moet je eerder in de richting van de bruine tinten gaan. Als je een rood kleurtje wil, kies dan voor de kleur bordeaux. Wat je ook doet, vermijd zeker een zwarte haarkleur.

De ideale haarkleur voor herfsttypes

Emma Watson herfsttype
Foto: s_bukley / Shutterstock.com

Hoe herken je een herfsttype? De huidskleur kan verschillen, maar de meest herfsttypes hebben een huid met een gelige gouden tint. Ze hebben vaak sproetjes. De kleur van hun ogen varieert van groen tot blauw. Donkerbruin met roodachtige tinten of rood haar is de natuurlijke haarkleur van herfsttypes.

Als herfsttypes een nieuw likje verf willen uitproberen, kunnen ze het best opteren voor bruine kleuren. Wanneer ze liever blonde haarlokken wensen, kunnen ze bij de kapper om highlights vragen. Goudblonde of koperachtige highlights zijn altijd een goed idee. Herfsttypes moeten wel kost wat kost platinablonde of pure blonde highlights vermijden om een onnatuurlijk effect te vermijden.

De ideale haarkleur voor wintertypes

Samengebonden kapsel
Foto: Featureflash / Shutterstock.com

Een wintertype valt op door de zeer lichte huidskleur. De ogen hebben een grijze tot groene kleur die sterk opvalt. De natuurlijk haarkleur bevindt zich in de categorie van de koude kleuren. Wintertypes hebben zwart tot donkerbruin haar.

Wintertypes hebben vaak een rijke natuurlijke haarkleur. Wanneer je toch wil dat je haarkleur nog meer opvalt, kan je aubergine of mahonie accenten aan de kapper vragen. Ga zeker niet voor platinablond. Wanneer je toch een lichtere kleur wil, opteer dan voor astinten. 

De perfecte haarkleur gevonden, maar nog niet het perfecte kapsel? Check dan zeker onze tips om een kapsel te vinden dat écht bij je past!