Een gezonde huid start bij je eigen kennis ervan en net daarmee helpt Dermalogica, dé skin expert, je op weg. Dé eerste stap naar huidverbetering is een goeie huidanalyse, en dus bracht beautyredactrice Lise Milbou een bezoekje aan één van hun Concept Spaces voor persoonlijk advies.

Skin Bar: dé plek voor professioneel huidadvies

Of je nu last hebt van droge huid, onzuiverheden, de eerste rimpeltjes of pigmentvlekken. Bij Dermalogica zit je goed, want zij bieden dé oplossing op maat voor elk huidprobleem. Ik tref mijn expert in Antwerpen (check hier welk instituut voor jou het dichtst in de buurt ligt), regio Wilde Zee. Nicky is haar naam en van zodra ze mij ziet binnenkomen, vraagt ze meteen of ik iets te drinken wil. Met een glas water neem ik plaats aan de Skin Bar achterin.

FaceFit: een mini-behandeling in de winkel

Nicky stelt meteen de FaceFit voor, een gepersonaliseerde behandeling van 10 minuten voor een snelle glow. Met een vergrootbril op haar neus en meettoestelletje in de hand checkt ze mijn hydratatie en onzuiverheden. Balans? Mijn voorhoofd faalt (want biept 32 en niet het minimum van 35) en mijn poriën langs de neus en op de kin zijn aan de wijde kant. “Geen nood,” stelt Nicky gerust. “Wij hebben heel wat in huis om dat te fixen.”

Verder vraagt Nicky wat ik zélf graag wil aanpakken want ook dat is belangrijk. “Mijn donkere kringen!” zeg ik beslist, want die kan ik van de ene op de andere dag plots niet meer te baas. Daarvoor heeft Dermalogica gelukkig een nieuwe speler op de markt: hun oogserum met vitamine C. Naast deze, tovert Nicky nog een resem andere producten van achter haar toog waarmee ze aan de slag gaat.

Nadat ik m’n beste pakje aantrek (zie: foto) begint Nicky met een dubbele reiniging. “Vooral ’s ochtends is dit belangrijk,” tipt ze. “Ik vergelijk het altijd met poetsen: je kan pas beginnen dweilen eenmaal je huis gestofzuigd is.” Eerst doet een cleanser op oliebasis haar werk en omdat mijn huid gevoelig is, mengt Nicky wat exfoliërend poeder met een zachte gel/crème cleanser voor een tweede reiniging. Een trillend siliconen apparaatje zorgt voor een nòg grondigere schoonmaak.

Als ik vertel dat ik weleens last heb van een puistje haalt ze een 2-in-1 spot treatment van achter haar bar. “Het is een stick die je plaatselijk aanbrengt van zodra je het puistje voelt opkomen,” zegt ze uit. “Ook nadien helpt deze het donkere plekje te verhelderen.”

Verzorging op maat

Dan is het tijd voor: mijn kringen. Nicky tintelt de vitamine C crème onder en boven mijn ogen met haar vingers. Verder raadt ze me een moisturizer met SPF30 aan voor hydratatie om de gerstekorrels rond mijn ogen te voorkomen. Deze verzorgende crème maakt heel mijn huid streelzacht en beschermt haar bovendien tegen de zon. Voor ’s nachts adviseert Nicky de Sound Sleep Cocoon nachtcrème en die is echtwaar zalig: ik testte hem al een tijdje terug en hij werkt zo kalmerend. De ingekapselde lavendel komt vrij bij elke wrijving tussen je gezicht en kopkussen. Pure verwennerij voor jezelf én je huid.

Nicky stuurt me naar huis met een persoonlijk Skin Fitness- en stappenplan. “Hang die laatste op naast de spiegel, zo weet je precies in welke volgorde je de producten moet gebruiken.”

Ik onthou dat vitamine C één van de krachtigste antioxidanten is in de strijd tegen kraaienpootjes én dat je een oogcrème best voor je gezichtscrème smeert, om alle actieven eruit te halen. Verder belangrijk? Hydratatie! Zowat elke vrouw heeft een moisturizer nodig om haar huid voldoende vocht te leveren. Oh ja en ook: goed ontspannen is de boodschap als je straks geen rimpels wil. Daar gaat die nachtcrème met lavendel vast een handje bij helpen!

Een skincheck doe je best elk seizoen omdat je huid constant verandert. Heb je niet altijd tijd om langs het instituut te lopen maar ben je toch benieuwd naar jouw huidconditie? Dermalogica heeft sinds kort een Face Mapping® tool op haar website. Met één selfie wordt je huid zone per zone in kaart gebracht en geanalyseerd. Hoewel je best nadien nog een bezoekje aan de huidexpert inplant, geeft-ie alvast een goed zicht op hoe en waar je jouw huid kan verbeteren. (Skin) check it out!

Openingsbeeld: GettyImages