Met de zomer voor de deur ook zin om nog eens met je haarlokken aan de slag te gaan? Wat als je naar die eerste openlucht preppy after-work moet? Of je in het weekend al eens graag een fashionable feestje meepikt? Dan mag de gebruikelijke coupe misschien toch net dat tikje meer hebben.

Gelukkig hebben ook celebs met de regelmaat van de klok wel weer een of ander ‘feestelijk’ event of exclusieve party op de planning staan, waarin ze steevast met de meest stunning hairlooks voor de dag komen. Deze vier rode loper-looks willen wij alvast zo snel mogelijk zélf uitproberen!

1. Magot Robbie’s ‘throwback’ vlechtjes

Voor de voorstelling van Quentin Tarantino’s nieuwste film, ‘Once upon a time in Hollywood’ in Cannes enkele dagen geleden, koos actrice Magot Robbie voor een bijzonder interessante, mooie en verfrissende look.

Met een vrij loshangend, wavy kapsel – met langs weerszijden van het gezicht ook enkele losvallende vlechtjes in het haar gedraaid – bracht Robbie duidelijk hommage aan Sharon Tate, de actrice wiens persona Robbie vertolkt in de nieuwe Tarantino.

Ook Sharon verscheen op het filmfestival van Cannes in 1968 al eens met exact dezelfde vlechtjes-framende look.

2. Adriana Lima’s slick hair in Cannes

Eveneens gespot op de rode loper in Cannes: Victoria’s secret-angel Adriana Lima met een wetlook-coupe met kuif. Met haar diepdonkerbruine – bijna pikzwarte lokken – een stijl die erg gesofisticeerd en elegant overkomt.

Vooral in combinatie met een cat eye, een stukje koraalrode lippenstift en opvallend stel oorringen met de nodige dosis exclusieve bling.

3. Sophia Anne Caruso’s bleach blonde bob

Ook de rode loper-look van de jonge actrice Sophia Anne Caruso kan wel bekoren. Vooral de versie waarin ze haar korte zijlingse ‘fringe’ achter de oren schuift met twee subtiele schuifspeldjes. Het geeft de alternatief blonde coupe toch weer net dat ietsje meer ‘decorum’ mee.

Ook de manier waarop de Caruso haar beauty-look vaak afwerkt met een fel kleurtje – denk: fuchsia of een purpertint – op de lippen, werkt mooi in combinatie met haar blonde haarkleur.

4. Stylish octopus-bun van Birgit Kos

Tot slot kwam ook het Nederlandse model Birgit Kos in Cannes met een betoverende coupe aanzetten. De 23-jarige Kos koos voor een casual octopus bun, maar werkte die look stijlvol af door de voorste lokken van het haar vrij strak langs het gezicht te laten lopen vanuit een middenmeet.

In combinatie met een zachte cat eye en een subtiele nude-tint op de lippen, eveneens een wonderbaarlijke look.

Lees ook: