Op zoek naar de ultieme droogshampoo? Wel, de wereld kiest voor jou, want het lijkt erop dat die van Batiste de allerbeste is. Volgens de Daily Mail vliegen er elke seconde zo’n 2,25 flesjes over de toonbank. Met andere woorden: dit busje werkt écht.

Minder vet, meer volume

Niet dat de formule iets super speciaal doet, het doet gewoon wat er van een klassieke droogshampoo wordt verwacht: de oliën van je hoofdhuid slorpen. Toch is er een verschilletje. In tegenstelling tot de meeste droogshampoos, maakt deze je haar niet plakkerig, nat of ‘zanderig’. Batiste gebruikt immers zetmeel van rijst om olie en vuil te absorberen én het verdikt tegelijkertijd de haarvezels. Wat overblijft zijn lokken die vol zijn en véél volume hebben zònder dat ze vet zijn.

Het enige nadeel? Omdat de formule een poeder is, laat het soms wat zichtbare witte plekjes achter op je wortels nadat je heb gesprayd – let er wel op dat je de bus sowieso 30 centimeter van je haren houdt. Je kan het gelukkig eenvoudig oplossen door het poeder te verspreiden met een borstel of – als je een krullenbos hebt – even ondersteboven te gaan hangen en het poeder eruit te schudden. OF je kan één van hun gekleurde formules gebruiken, ze hebben er eentje voor bruin en blond haar (sorry roodharigen, die van jullie bracht niet goed genoeg op).

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over vet haar