We gaan niet zeggen dat we geen fan zijn van droogshampoo – geen betere lifesaver als je wéér eens niet uit je bed kon – maar toch hebben de busjes ook enkele nadelen. De spray laat, vooral bij brunettes en zwartharigen, immers vaak een witte gloed achter wat allesbehalve fris en verzorgd oogt. Exit droogshampoo, enter: blotting sheets.

Absorberende papiertjes

Blotting whut? Je hebt er misschien al van gehoord voor het gezichtClarins heeft bijvoorbeeld énorm goede blotting papers die overtollig talg opnemen en je glimmende huid onder controle houden. Wel, voor je haren bestaat er nu ook zoiets en het komt helemaal op hetzelfde neer.

De New Yorkse haarstylist Nunzio Saviano bracht immers een product op de markt dat een teveel aan vet uit je haar trekt zonder het wit en ruw achter te laten. Zijn blotting sheets (€20) zijn gemaakt van rijstpapier en bevatten een laagje transparant poeder dat overtollig olie op je hoofdhuid absorbeert.

Hoe het werkt? Leg de papiertjes op de plekken waar je hoofdhuid vet is. Laat even zitten, verwijder en borstel je lokken goed uit. Ja hoor, that’s it en wat er extra leuk aan is? Ze passen in je handtas en zélfs in je clutch. Heel wat handiger dan een dikke cilinder droogshampoo!

Meer kapsel-tips