Wereldwijd hebben meer dan 630 miljoen mensen last van acne. 80 % van alle tieners zegt eronder te lijden terwijl ook 40 % van de volwassenen ermee te maken krijgt. Omdat het heel wat impact kan hebben op je zelfvertrouwen, ontwikkelde La Roche-Posay een SpotScan. Deze bepaalt de conditie van je huid én geeft meteen een verzorging op maat.

Spot je puistjes

La Roche-Posay bokste samen met enkele dermatologen de Effaclar SpotScan in elkaar: een appje waarmee je in no time je acne correct kan evalueren. In functie van je score tipt de app een routine met de Effaclar-producten van La Roche-Posay, een lijn bekend om haar kalmerende werking op een vette huid.

https://www.instagram.com/p/BoQlcH6gld4/

Prof. Brigitte Dréno, diensthoofd Dermatologie aan het CHU van Nantes, heeft meegewerkt aan de app: “Acne kan vlekken en littekens op de huid achterlaten die voor de patiënt soms zware psychologische gevolgen hebben. Snel ingrijpen vermindert het risico op restsporen maar minder dan 50 % is trouw aan hun therapie. Omdat deze SpotScan de patiënten helpt de evolutie van hun acne visueel vast te stellen, kan de app hen motiveren om hun behandeling nauwgezetter te volgen. Want therapietrouw is cruciaal om acne doeltreffend te bestrijden.”

Hoe werkt het?

1. Jouw imperfectie-score

Nadat je je huid hebt gereinigd, neem je eerst drie selfies (zonder bril en met je haar achter je oren): één in vooraanzicht, één in profiel van links en één in profiel van rechts. De SpotScan analyseert die foto’s om huidimperfecties te identificeren, te lokaliseren, te onderscheiden (een rondje geeft het aantal mee-eters aan, een vierkantje het aantal puistjes en een X het aantal pigmentatielittekens). Op basis hiervan bepaalt de app een globale score van de imperfecties, van 0 tot 4+. Heb je een score van 2 of meer, dan kan je beter de dermatoloog raadplegen.

2. Een gepersonaliseerde routine

In functie van die score stelt de tool een Effaclar-routine op maat voor én krijg je tips om je huid te verzorgen.

3. Preview je resultaten

Met de voor/na simulator krijg je meteen ook een idee van het gemiddelde resultaat dat wordt behaald na 2 maanden consequent behandelen. De resultaten kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Hoe schaf je de app aan?

Je kan de Effaclar Spotscan gratis downloaden op je smartphone (Android: versie 5.0 en hoger of iOS: iPhone 5s en nieuwere modellen). Of surf vanaf je smartphone of tablet naar https://be.spotscan.com.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De scan bestaat voorlopig enkel voor acnehuidjes, dus let’s hope dat er ook eentje voor eczeem en pigmentvlekjes in de pipeline zit!

Meer over onzuivere huid