Niet alleen qua kleding is het schakelen tijdens een hittegolf, ook je kapsel is maar beter voorbereid. We weten al hoe je een paardenstaart nét dat tikje gewaagder maakt, maar soms wil je gewoon nog een leveltje hoger. Daarom: 9 kapsels waarvan je instant afkoelt.

9 x zomerkapsels

Banana bun

Een rommelige lage knot is altijd een goed idee. De banana bun is dan ook hét Franse kapsel du moment en hier ontdek je hoe je hem maakt.

Strakke vlecht

J.Lo’s signature is de strakke paardenstaart, maar nòg leuker vinden wij de vlecht à la Gigi. Tip: spray wat haarlak op een zachte borstel en werk zo als je fly aways weg.

🇬🇷 by night

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Sporthaarband of bandana

Geen zin in haarlak? Ook een sjaaltje zorgt ervoor dat al je babyharen uit je gezicht blijven. Combineer je bandana of sportieve haarband met een hoge knot, paardenstaart of losse lokken voor de perfecte Insta-post. Victoria’s Angel Devon Windsor doet voor:

Vitamin 🌊

A post shared by devon windsor (@devwindsor) on

Scrunchie

Haaraccessoires uit de jaren tachtig en negentig zijn terug. Maak er handig gebruik van op hete zomerdagen door bijvoorbeeld een scrunchie rekje in je paardenstaart te binden. Hailey Baldwin en Romee Strijd zijn de Queens of the Scrunchies maar ook deze celebs geven inspiratie.

@adidasoriginals fam 👊🏼

A post shared by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

Gestrikt

Een lage staart met strik of een strak vlechtje met gekleurd lintje onderaan geven een extra leuk detail aan je zomeroutfit. Kate Mara combineert haar rode lipstick met een rood strikje, cool! 😉

Haarclips

De retro haarklemmetjes werden weer gespot op de catwalk. Bij Alexander Wang, Ashley Williams en Simone Rocha maar ook op heel wat Instagramaccounts zie je de haarspeldjes weer verschijnen. Hier shop je de leukste exemplaren.

The makeup of COLLECTION 1 by @diane.kendal @narsissist. #WANGUSA

A post shared by ALEXANDER WANG (@alexanderwangny) on

Lage knot en middenscheiding

Een strakke lage knot houdt je nek koel. Vooral in combinatie met een middenscheiding oogt het super elegant, kijk maar naar Emili Sindlev, die hier aan het zwembad ligt maar perfect klaar is voor een chique strandfeest.

🌞it’s a pool day

A post shared by EMILI SINDLEV (@emilisindlev) on

Korte cut

Of zet gewoon een schaar in je lokken, simpel. Een pixie cut of lange bob is hét perfecte zomerkapsel – dat dacht Jessica ook – en vooral leuk als hij wat nonchalant valt. Gebruik sea salt spray om je coupe een wilde beachlook te geven.

Meer kapsel-inspiratie