Toegegeven: je hebt niet élke dag tijd voor oogschaduw maar als je het wél doet, doe het dan meteen goed. Kies de kleur uit die je ogen nòg beter doet uitkomen. Heb je groene ogen? Dan passen deze tinten het best.

Oogschaduw voor groene ogen

Gezegend met groene ogen? Dan ben je volgens onderzoek om deze reden bijzonder! Iets om trots op te zijn dus en daarom mogen ze extra in de verf. Bij jou doen warme bruintinten het goed en voor mascara en eyeliner kies je ook beter bruin – dat is minder hard dan zwart.

Jij gaat best voor bruin met een oranje ondertoon. Chocoladebruin is bijvoorbeeld prima maar ook terracotta, kaki of goud staan jou goed. Ben je een durver, ga dan voor paars (of iets meer draagbaar: aubergine)! Het benadrukt de groene kleur. Ook roze of oranje kunnen perfect.

Tips voor een mooie oogschaduwlook

  • Gebruik een oogschaduwprimer: je oogschaduw blijft niet alleen langer zitten, de primer zorgt er ook voor dat je schaduw niet uitloopt of in de plooitjes van je ogen gaat zitten.
  • Gebruik een lichte kleur in je ooghoek, bewaar de donkere kleuren voor de buitenkant.
    Werk altijd af met mascara.
  • Houd niet vast aan de regeltjes. We gaven je een aantal kleurentips, maar belangrijk is dat je experimenteert. Wat past het best bij jouw huid? En vooral, wat zie je zelf het liefst?
  • Je weet het wel, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Voor het slapengaan altijd je make-up verwijderen!

Oogschaduwpalet met oranjetinten

Een schattig paletje uit de Tuscan Sunshine collectie, perfect voor jouw groene ogen (Kiko, € 14,99).

Voyageuse Du Monde oogschaduw/blush

Paul & Joe heeft duidelijk een voorliefde voor poesjes, dat zie je aan hun lentecollectie. Deze gele zon, zongebruinde kat en perzikroze achtergrond zijn mooi als oogschaduw en blush (Paul & Joe, € 34).

Les 4 Ombres (354 WARM MEMORIES)

Een prachtig paletje terracottatinten uit de SS20 Desert Dreams collectie (Chanel, € 54).

Paarse crème oogschaduw

Een kleurtje met een hoek af uit de Mert & Marcus Darkspell Collection. Aai één keer voor glitters (Lancôme, € 33,50 via iciparisxl.be of bij Galerio Inno).

Summer glow oogschaduwpalet

Sunset skies on your eyes! Niets zo mooi als de prachtige roodoranje gloed bij zonsondergang op je ogen. Vooral die Seas The Day auberginetint is prachtig bij jou (BE Creative, € 19,95).

Mooie ogen

Openingsbeeld: IMaxTree