Sun is out en dat betekent: billen bloot! Wil jij liever net iets strakker in je vel zitten? Margaux Claes, apothekeres bij Newpharma, verklapt welk afslankproduct het best verkocht wordt.

Welk type afslankproducten is momenteel het populairst?

“De verkoop van afslankproducten is in het eerste kwartaal van 2021 met 21% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (januari-maart 2021 ten opzichte van januari-maart 2020). Onder de populairste soorten afslankproducten staan tabletten (42% van de verkoop van Newpharma) en capsules (38%) op de eerste en tweede plaats, maar ook afslankdranken lijken steeds meer succes te hebben (16%). Crèmes lijken het minste in trek bij het brede publiek (4% van de verkoop). Het afslankproduct dat momenteel het vaakst over de toonbank vliegt, zijn de capsules van XL-S Medical.”

Wie heeft het meeste interesse in afslankproducten?

“Volgens onze cijfers kopen vooral vrouwen afslankproducten (80,22% vrouwen in vergelijking met 19,78% mannen). Deze producten zijn het populairst bij de leeftijdsgroep 45 – 54 jaar, gevolgd door 35-44 jaar op de tweede plaats en 55-64 jaar op de derde plaats. Dan volgt de groep tussen de 25 en 34 jaar, en daarna de leeftijdscategorie tussen de 65 en 74 jaar. De producten worden aanzienlijk minder gekocht door mensen tussen de 18 en 24 jaar, en door mensen ouder dan 75.”

“De capsules van XL-S Medical zijn momenteel het populairst.”

Wat is het verschil tussen een afslankcrème en een anti-cellulitiscrème?

“Afslankproducten worden een beetje meer gekocht (12%) dan producten tegen cellulitis, maar ook anti-cellulitisproducten blijven zeer populair in 2021. Cellulitis kan het gevolg zijn van onder andere een slechte doorbloeding, hormonale stoornissen, erfelijkheid en slechte voedingsgewoonten. Heb je eenmaal last van cellulitis, dan zijn er verschillende mogelijkheden om je sinaasappelhuid te bestrijden, zoals gezonde voeding, beweging, massages, crèmes en voedingssupplementen.

Of je kiest voor een afslankcrème of anti-cellulitiscrème hangt af van je vooropgestelde doel: afslanken of cellulitis aanpakken. Anti-cellulitiscrèmes behoren tot de familie van afslankcrèmes: afslankcrèmes regelen de vetopslag en vetverbranding. Ze viseren de cellen die verantwoordelijk zijn voor de vetopslag. Deze producten bevatten actieve afslankende bestanddelen zoals koffie of groene thee. Afslankcrèmes zijn in de eerste plaats bedoeld om af te slanken en niet om cellulitis te bestrijden.

Anti-cellulitiscrèmes daarentegen stimuleren de vochtafdrijving en dus de bloedsomloop. Ze helpen bij het afvoeren van giftige stoffen en verminderen de vetopslag.”

Hoe breng je afslank- en anti-cellulitiscrèmes het best aan?

“In beide gevallen geldt dat je de crème op een specifieke manier moet aanbrengen en dat met de nodige regelmaat. Het is niet voldoende om de crème gewoon “snel snel” over je hele lichaam te smeren. Je moet de te behandelen zone minstens 3 minuten lang masseren, want het is net die massage die ervoor zorgt dat de crème haar werk kan doen. Een diepgaande knedende massage – die de huid knijpt en rolt – is een absolute must om de vetophopingen kwijt te geraken.”

Helpen supplementen?

“Er bestaan supplementen die een ontgiftende en vochtafdrijvende werking hebben. Antioxidanten worden bijvoorbeeld vaak toegevoegd aan supplementen tegen cellulitis. Antioxidanten zijn stoffen die cellen en weefsels beschermen tegen beschadigingen door vrije radicalen. Bij cellulitis helpen deze stoffen door het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Andere supplementen verhogen je stofwisseling waardoor de ophoping van vet gemakkelijker verbrand kan worden. Ook supplementen die de doorbloeding bevorderen, helpen tegen cellulitis. Wanneer de doorbloeding verbetert, wordt de zuurstofvoorziening van de vetcellen beter en worden er meer afvalstoffen afgevoerd.”

Hoe kies je het juiste afslankproduct voor jouw lichaam?

“Bij het kiezen van een cosmetisch afslankproduct, stel je best steeds de volgende criteria voorop: Is de formule makkelijk aan te brengen? Plakt hij niet? Heeft het ook een hydraterende werking? Verstevigt het je huid? Daarnaast zoek je best naar een product dat beantwoordt aan jouw noden: waar wil je graag enkele centimeters verliezen?

Als je deze tips en criteria in het achterhoofd houdt, vind je vast het product dat bij je past. Bij het aanschaffen van een productje, kan je ook steeds een apotheker van Newpharma raadplegen, die je gepersonaliseerd advies zal geven op basis van jouw huidtype, je bestemming en je gezondheid, en eventuele te nemen medicatie in acht nemen.”

Onze Newpharma-favorieten

Platte buik supplement van Oenobiol

Deze capsules helpen het onaangename opgeblazen gevoel te verminderen.
Boven de 45 jaar heeft het lichaam de neiging overtollige kilo’s op te hopen: de buik wordt dikker en de taille breder. Oenobiol Femme 45+ Platte Buik combineert lijnzaadextract met saffloer en chroom; wetenschappelijke geteste werkstoffen waarmee de op de buik opgehoopte vetmassa kan worden verminderd. Slik 3 capsules 2 keer per dag tijdens de maaltijd, gedurende 3 maanden (€ 11,25 voor 60 capsules bij de online apotheek).

Active Liver voor een gezonde vetstofwisseling van New Nordic

De lever is ons grootste interne orgaan en ondersteunt de reiniging van het lichaam. Deze kruidencombinatie van choline, artisjok, kurkuma, melkdistel en zwarte peper helpt je lever ondersteunen waardoor je vetstofwisseling beter werkt, wat helpt bij het afslanken. Van deze ‘levervitamine’ neem je 1 tablet per dag in, met een glas water en bij een maaltijd (€ 34,39 voor 60 tabletten bij de online apotheek).

Water Detox afslankdrankje van Biocyte

Dit afslankdrankje helpt het lichaam te ontgiften en te zuiveren, af te slanken én je dieet te optimaliseren. Het suikervrij drankje met fruitsmaak en natuurlijke bestanddelen is een prima alternatief voor als je voedingssupplementen slikken niet leuk vindt. Giet 4 keer per dag met de doseerlepel 4 g in 250 ml water en schud tot het product volledig is opgelost (€ 14,36 voor 28 x gram bij de online apotheek).

Beter in je vel

Openingsbeeld: Hunkemöller SS21.