We hebben allemaal wel een haat-liefdeverhouding met het verwijderen van make-up. Luiheid zit er vast voor iets tussen, maar geef toe: alle troep ‘s avonds van je huid wassen kan écht zoveel voldoening geven. Nog leuker wordt het als je het helemaal juist doet, en wij geven jou hier DE tip die cruciaal is tijdens jouw reiniging.

Olie voor het gezicht

Een simpele veeg met een doekje is absoluut niet genoeg om al je make-up te verwijderen. Enter: reinigingsolies. Als je écht zeker wil zijn dat alle make-up en vuil van je gezicht zijn, is een cleansing oil onmisbaar.

Lees ook: zo slecht zijn reinigingsdoekjes echt voor je gezicht

De formule ervan is heel geconcentreerd waardoor olies zelfs de sterkste waterproof (oog)make-up te lijf gaan. Dit terwijl de textuur echt super zacht is voor je huid en haar zelfs verzorgt. Masseer altijd op een droge huid en spoel af met water.

Mechanisch reinigen

Tip: laat je cleansing oil extra goed z’n werk doen met behulp van een mechanisch reinigingsapparaatje (bt-sonic van Dermalogica, € 149,90). Deze heeft antibacteriële siliconen noppen – zachter dan ruwe borstels – die met 12.000 microvibraties per minuut het vuil uit je gezicht professioneel verwijderen. Neem ‘m gerust mee onder de douche.

Extra tip: combineer een reinigingsolie nadien altijd met een toner of reiniger op waterbasis, zo kunnen alle verzorgingsproducten die je hierna aanbrengt goed intrekken.

Onze favoriete reinigingsolies

Deep Cleansing Oil – DHC

De Deep Cleansing Oil van het Japanse merk DHC verwijdert zonder moeite waterproof oogmake-up, foundation, zonnecrème en overtollige olie zonder een vette huid greasy te maken. Hij ruikt naar olijfbomen – niet zo luxueus als andere merken dus – maar dankzij het vitamine E anti-oxidant is-ie eens zo effectief.

Je shopt hem bij ICI Paris XL aan € 33,50 voor 200 ml.

Parsley seed anti-oxidant cleansing oil – Aésop

Deze milde make-up reinigingsolie is geschikt voor droge, gemengde of gevoelige huid. Samen met water verwijdert hij make-up (zélfs grime!) terwijl je huid zacht en fris achterblijft.

Je shopt hem bij Senteurs d’Ailleurs aan € 49 voor 200 ml.

HY-ÖL reinigingsolie – Babor

Deze reinigingsolie bevat natuurlijke soja-, sesam- en aardnootolie en quillaja-extract die in olie en water oplosbare vuil verwijderen. Breng 4 pompjes aan op je droge huid en voeg er nog 2 pompjes Phytoactive van Babor (afgestemd op jouw huid) aan toe. Met vochtige vingers inmasseren totdat er een melkachtige emulsie ontstaat die je met koud water grondig kan verwijderen. Resultaat? Een zuivere en zachte huid zonder trekkerig gevoel.

Je shopt hem bij Babor aan € 22,50 voor 200 ml.

Ritual of Namasté gel-to-oil – Rituals

Hou je van een lekker geurtje? Dan zit je goed bij Rituals. Deze milde reinigingsgel – met heilige lotus en de Indiase wonderboom Moringa – verandert in een olie wanneer je hem inmasseert. De olie verandert vervolgens in een reinigingslotion die onzuiverheden, vervuilende deeltjes en make-up verwijdert.

Je shopt hem bij de Bijenkorf aan € 17,50 voor 100 ml.

The cleansing oil – La Mer

Iets luxueuzer is de cleansing oil van La Mer. Hij verwijdert op milde wijze onzuiverheden, overtollig talg, make-up en verontreinigende invloeden van buitenaf én geeft energie en hydratatie aan je huid. Hierdoor is je huid na het reinigen perfecte weer in balans.

Je shopt hem bij de Bijenkorf aan € 89 voor 200 ml.

 

Meer over reiniging

Openingsbeeld: Domen / Van De Velde