Haren wassen, benen scheren, lichaam scrubben, zélfs tandenpoetsen… waar een douchebeurt al niet goed voor kan zijn. Toch is er één deel van je lichaam dat je best niet te stevig onder de douche wast om irritatie te voorkomen…

Opgelet met heet water!

De Koreaanse Charlotte Cho – oprichtster van Soko Glam en dermatoloog – onthulde aan Buzzfeed de grootste fout die haar klanten maken. Wat blijkt? Het wassen van je gezicht onder de douche is nefast voor de delicate huid. Ze legt uit waarom: “Warm water dat meteen uit de douchekop op je gezicht terechtkomt, zal ervoor zorgen je gezichtshuid geen natuurlijk oliën meer produceert. Hierdoor zal je huidbarrière beschadigd worden en is-ie zwak en kwetsbaar als je uit de douche stapt.”

Het hete water komt dus veel te hard aan op je tere gezichtshuid en is vaak ook veel warmer dan het water van je wasbak. Samen zorgt dit voor slechte huidgewoonte die je maar beter kan afleren.

Charlotte Cho tipt

Charlotte Cho tipt daarom om eerst je gezicht met lauw water en een milde reinigerdit is volgens onze beautyredactrice de beste reinigingsroutine voor een gevoelige huid – te wassen boven de lavabo. Hou tijdens het douchen je gezicht zoveel mogelijk onder de directe straal vandaan en wie weet word je wel nét zo egaal als de Koreaanse beauties ;-). Oh ja, ook voor je haarroutine hebben de Aziaten een véél betere verzorgingsmethode die je hier ontdekt.

Meer beauty-don’ts