Of je nu gewoon graag de nachtvogel uithangt of avondenlang overuren moet kloppen: donkere kringen are part of life. Iedereen struggelt er weleens mee en hoewel er honderden dure wallencrèmes in de beautyrekken liggen, is er maar één keukenmiddeltje dat eigenlijk echt werkt.

Feeling sprak onlangs met huiddokter Karavani over zomerkwaaltjes en huidveroudering. Hij gaf deze nuttige tips om de kans op wallen preventief tegen te gaan.

But first: coffee

Gezwollen ogen, donkere cirkels of een combinatie van de twee zijn een veelvoorkomend probleem dat niet eenvoudig op te lossen valt. Je probeerde vast al tonnen crèmes met cafeïne maar er komt een moment dat die oogcrèmes je fake it till you make it strategie niet meer beamen. Ben je op dat punt gekomen? Dan zou deze DIY thuisremedie weleens jouw reddende engel kunnen zijn.

In tegenstelling tot wat je lijf vaak denkt, voed je jouw slapende piepers niet van binnenin met koffie, maar wél langs de buitenkant. Zo zou Dr. Francesca Fusco, dermatoloog bij Wexler Dermatology in New York City, gebruikmaken van kubusjes ijskoffie om de zwelling rond haar ogen te ontlasten. ‘Je kan het best een masserende beweging uitoefenen met koffie-ijsblokjes om de circulatie te bevorderen en overtollig vocht te draineren,’ legt Fusco uit. Dit zou ervoor zorgen dat je vermoeide blik als ijs (euhm, sneeuw) voor de zon weer verdwijnt. Het testen waard!

Meer anti-wallen trucjes