De perfecte shampoo voor jouw haar vinden, is niet altijd een eenvoudige klus. Teveel nasties, te weinig verzorging, te duur, een onaangename geur… er zijn veel criteria waaraan een haarproduct moet voldoen. Omdat je ongetwijfeld door de haarbos de bomen niet meer ziet: de favoriete picks van de redactie.

Onze favoriete shampoos én haarverzorging

Sofie Albrecht – beauty redactrice

“Mijn lievelingsshampoo is Shampure van Aveda. Die is immers zacht, duurzaam én heeft een zalige geur. Mijn favoriete haarmasker momenteel is die van Laguune, een nieuw, duurzaam Belgisch merk. Leuk hierbij is dat je hun haarmaskers ook als leave-in conditioner kunt gebruiken. Bovendien zijn de potjes roze, waardoor het nog eens perfect in je instagrammable badkamer past!”

Shampure (€ 18,50 via Aveda), Laguune (€ 27,90 via bol.com).

Kristin Stoffels – moderedactrice

“Ik heb extreem dun en zacht haar en ben verknocht aan de producten van Rahua. Hun volumeshampoo geeft mijn haar een beetje body en een minder glad gevoel waardoor ik er meer mee kan. Volgens mijn kapster houdt het mijn (gekleurd!) haar ook echt gezond. Pluspunt? Hij is 100 % natuurlijk en bio.”

Voluminous shampoo (Rahua, € 36 voor 275 ml via biotylab.com) en conditioner (Rahua, € 38 voor 275 ml via biotylab.com).

Nathalie Balsing – coördinator lifestyle

“Op aanraden van mijn kapster gebruik ik sinds een tijdje de Clean Blond Violet-toning shampoo van Fudge Professional om te vermijden dat mijn blonde mèches geel worden. De eerste keer was wel even schrikken: de shampoo is dieppaars van kleur en als je hem te lang laat inwerken, krijgt je haar een My Little Pony-achtige lila tint. Zodra je dat door hebt, is het een absolute aanrader om blonde lokken mooi askleurig te houden. Als conditioner gebruik ik de Xpander Whip Conditioner van hetzelfde merk. Op de tube staat dat het het volume van je haar met 180% doet toenemen, wat schromelijk overdreven is. Maar het helpt toch een beetje om mijn steile, dunne haar wat meer ‘oemph’ te bezorgen. Een goede afwisseling hierbij is de hydraterende conditioner van Moroccanoil.”

Clean Blond Violet-toning shampoo (Fudge Professional, € 13,80 voor 250 ml via bol.com), Xpander Whip Conditioner (Fudge Professional, € 14,95 voor 250 ml via bol.com).

Isaline Put – coördinator website

“Ik ben grote fan van de Resistance lijn van Kérastase, van de shampoo tot het masker. Dit is pure luxe voor je haar (komt helaas ook met een bijhorend prijskaartje). Ik heb lang haar dat snel vet wordt aan de wortel, maar droog is aan de puntjes. Deze shampoo reinigt mijn haar heel goed (bye bye, restjes droogshampoo), zonder de puntjes uit te drogen. Het masker geeft dan weer een echte boost aan mijn haren en ontwart ze heel goed.”

Kérastase Resistance Bain Extentioniste (€ 18,60 voor 250 ml in het kapsalon) en Kérastase Resistance Masque Extentioniste (€ 31,95 voor 200 ml in het kapsalon).

Els Keymeulen – chef mode

“Ik was mijn haar met Rahua Voluminous shampoo. Die is ideaal voor dun haar dat snel vet wordt en als je wat volume in je coupe wil brengen. Als conditioner wissel ik af tussen Kiehls Amino Acid Conditioner en Blond Revival van Aveda. De conditioner van Kiehl’s geeft een gezonde glans aan mijn haar, en verstevigt zonder dat mijn haar er zwaar van wordt. De Blond Revivial is een anti-koper conditioner speciaal voor blond haar. Gimme gimme gimme!

Rahua Voluminous shampoo (€ 38 via biotylab), Kiehls Amino Acid Conditioner (€ 52 via Kiehl’s), Aveda Blond Revival (€  via ).

Sam Vandenbosch – online redactrice

“Vroeger had ik last van dik, stug haar. Sinds ik de producten van Revlon Uniq One gebruik, is dat probleem echter helemaal opgelost. Mijn lokken vallen losjes en mijn haar voelt gladder en gezonder aan. Bovendien ruiken hun producten naar kokosnoot, en wie vindt dat nu niet lekker! Omdat ik best veel haar heb, is het niet altijd even gemakkelijk (lees: pijnloos) om erdoor te kammen. Gelukkig is er de conditioner van het duurzame merk Rainpharma om vlotjes door de knopen te geraken. Tot slot, als mijn haar handdoek-droog is, breng ik deze polishing primer van Gisou aan. Ik ga daarbij enkel door mijn onderste lokken zodat die mooi blijven krullen.”

Revlon Professional – Uniq One Coconut (€ 22,92 via bol.com), Rainpharma Authentic Conditioner (€ 8,95 via Rainpharma), Gisou polishing primer (€ 30, via Gisou).

 

Meer beauty

Openingsbeeld: Getty Images.