Exit: de lange bob, ook wel lob. Enter: de originele korte variant. Gespot bij menig celeb en vooral bestemd voor de durvers. Grootste voordeel van hét kapsel van het najaar? Zowel steile, krullige en golvende types komen ermee weg. Anna Wintour zet al decennialang de toon: the bob is here to stay.

Ook de razendknappe Eva Mendes ging ooit al voor kort. Hier ontdek je haar meest drastische kapsel make-over OOIT.

De bob doorheen de jaren

Lady Edith Crawley – 1910s

Laura Carmichael speelt Lady Edith Crawley in het historische kostuumdrama Downton Abbey. De twisten en vlechten in het kapsel van de Gibson Girl moesten op krullen lijken – en krultang bestond toen nog niet ;-).

Claudette Colbert – 1920s

Hello, Gatsby! Het haar uit de twenties heeft geen introductie nodig. De meeste meisjes – waaronder Claudette Colbert – krulden hun haar in een ‘marcel’, ofte: een typisch soort slag uit die tijd.

Anita Page – 1930s

Actrice Anita Page stond fantastisch met de klassieke golvende bob uit de jaren 30, vaak gecombineerd met spinnenwimpers en knalrode lipstick.

Jean Harlow – 1930s

Ook Jean Harlow stond beeldig met de glamoureuze Hollywood-bob uit de jaren 30. Zij verfde haar strakke krullen steeds platinablond en kon daarmee op heel wat mannelijk gefluit rekenen.

Twiggy – 1960s

In de jaren 60 zagen we een heel ander soort bob. Top-icoon Twiggy knipte haar lokken tot een revolutionair kort kapsel, en stond daar nog ‘ns beeldig mee ook.

The Electric Cut – 1974

De pluizige bob van dit model uit 1974 heet niet voor niets The Electric Cut. Uitgevonden door de Parijse kapper Patrick Ales, wordt deze bob gecreëerd door het plat kammen van weelderige krullen waarna ze op schouderlengte in een geometrische bob worden geknipt.

Linda Evangelista – 1993

Linda Evangelista verscheen in 1993 met sluike – énorm korte – bob en pony op de Giorgio Armani Fashionshow in New York.

Jessica Alba – 2006

Een glamourous bob met krul voor Jessica Alba, tijdens de 17e Glaad Media Awards in Los Angeles.

Katy Perry – 2012

Op de ROC Nation Pre-Grammy Brunch in het Soho House in Los Angeles rockte Katy Perry een felblauwe asymmetrische bob waar ze opvallend goed mee wegkomt.

Jennifer Lawrence – 2015

Ons favoriete kapsel bij J.Law? Haar korte blonde bob met slag en zijscheiding uit 2015, waarmee ze op de rode loper van de film ‘Joy’ paradeerde.

Jourdan Dunn – 2017

Tijdens de Topshop show op de London Fashion Week vorige week verscheen model Jourdan Dunn met een nonchalante bob met diepe zijscheiding.

Anna Wintour – 2017

De ultieme, klassieke bob: die van Anna Wintour. Op 21 september verscheen ze tijdens het AmfAR gala in Milaan, maar de foto had ook twintig jaar geleden geflitst kunnen zijn. Never change a winning hairstyle.

Kaia Gerber – 2019

Wie onlangs nog verscheen met hét kapsel van het najaar? Kaia Gerber, hier links met Cindy Crawford en grootmoeder Jennifer op de Woman of Achievement Awards in Los Angeles.

Verzorg je lokken