Home Beauty Droog haar? Ontdek de voordelen van plantaardige oliën

Droog haar? Ontdek de voordelen van plantaardige oliën

Droog haar? Ontdek de voordelen van plantaardige oliën

We vergeten het vaak, maar plantaardige oliën zijn een wondermiddel tegen droog haar. Ze voeden je haar en geven het weer een mooie glans. Bovendien zijn ze 100% natuurlijk!

Wij zochten de beste en meest gekende plantaardige oliën voor je haar uit.

 

Kokosolie

Kokosolie bevat laurinezuur. Het legt een beschermende laag over je haar en doet het glanzen. Maar het zuur dringt ook diep door tot in de eiwitten van het haar. Het hydrateert, voedt en versterkt de gespleten punten. Op die manier kan laurinezuur je haar zowel zijn soepelheid als zijn sterkte teruggeven.

Hoe gebruiken? Je kan kokosolie aanbrengen voor en na de shampoo. Vooraf beschermt het je haar en voorkomt het dat het water je haar aantast. Achteraf maakt het je haren glad, zacht en sterk. Je kan de plantaardige olie ook aanbrengen als masker op je hoofdhuid en inmasseren. Een paar uur laten rusten en uitspoelen.

Een extraatje? Kokosolie is goed voor elk haartype….en heeft een lekkere, aangename geur.

 

Amandelolie

Zachte amandelolie doet wonderen voor je droge, afgebroken en beschadigde haar. Het bevat vitamines en vetzuren die het haar zowel verzachten als versterken. Ook zorgt het voor een optimale hydratatie en verwijdert het roos.

Hoe gebruiken? Breng de olie eerst aan op de haarpuntjes, daarna ook aan de haarwortels. Masseer je hoofdhuid om de plantaardige olie goed te laten doordringen. Laat gedurende minimum twee uur rusten (je kan het ook een hele nacht laten intrekken). Spoel vervolgens je hoofd en haar overvloedig met water en gebruik een zachte shampoo om de restjes te verwijderen.

Een extraatje? De effecten van amandelolie werken lang door. Het is dus aangeraden om ongeveer een keer per maand een behandeling met amandelolie toe te passen.

 

Castorolie

Castorolie wordt ook wel ricinusolie of kortweg wonderolie genoemd, Het bestaat uit vetzuren en vitamine E die het haar versterken. Castorolie versnelt de haargroei. Normaal groeit je haar 1cm per maand, maar met deze olie groeit het nog een halve centimeter extra.

Hoe gebruiken? Castorolie heeft een vrij dikke en vette samenstelling. Je kan de olie best opwarmen voor gebruik. Zo maak je hem vloeibaar en kan je eventueel mengen met andere plantaardige oliën. Breng de olie aan en masseer de hoofdhuid. Doe je haren samen om te laten rusten en was alles daarna uit, eventueel meerdere keren.

Een extraatje? Castorolie kan je ook gebruiken om je wimpers of nagels sneller te laten groeien.

 

Lees ook: