Wat als we je zouden aanraden jouw haar te wassen met het left over soepje van je pas gekookte rijst? Zou je eens goed lachen, of zou je het uittesten? In Japan doen vrouwen het blijkbaar al eeuwen. Tijd dus om er ook bij ons een gewoonte van te maken.

 

Komen de eerste grijze haartjes erdoor? Probeer deze groente dan eens uit, het zou bovendien goed helpen tegen puistjes.

Eindeloze voordelen

Het kookwater van rijst zou je hoofdhuid gezonder maken waardoor jouw haar sterker wordt en sneller groeit. Rijstwater bevat naast vitamines, mineralen en aminozuren namelijk ook enorm veel proteïnen. Deze maken je haar sterker en pakken gespleten punten aan.

Eigenlijk is het een trend die veel beautymerken al even kennen. Kiehl’s heeft bijvoorbeeld al een tijdje een enorm succes met haar volumeshampoo mét rijst en tarwe (€18). De beautyvoordelen van rijstwater zijn dan ook eindeloos, dat blijkt nog maar eens uit onderzoek aan de Brusselse Universiteit. Na hun studie blijkt dat mensen met chronische huidproblemen 20% verbetering zagen na een 15-minuten bad, gevuld met rijstwater. Wanneer je het opdrinkt, zou het bovendien goed zijn voor de opbouw van je weefsel en spieren. Uitproberen!

 

Jonger dan je bent

Tiany Kiriloff verklapt haar wondermiddel tegen wallen
3 make-up hacks die je er meteen jonger doen uitzien
4 x trucjes om instant 5 jaar jonger te lijken