7500 m² aan sauna’s, massageruimtes en baden: Elaisa, dé nieuwste wellnessparel in het groene hart van Maasmechelen, verbluft alvast qua cijfers. Ook de ligging, middenin de natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen, is bijzonder. Onze beautyredactrice ging er op zoek naar de juiste energie om haar chakra’s weer in balans te brengen. Benieuwd of het haar lukte?

Na inspanning komt ontspanning

Een tweedaagse naar Limburg met de mama – klinkt als: haaa, eindelijk even ontspannen. We slapen in het prachtige Ter Hills hotel, op een boogscheut van Maasmechelen Village én Elaisa, een nagelnieuwe getaway. Een elektrisch shuttlebusje pikt ons op aan het hotel en dropt ons – na een relaxte rit door het natuurgebied Connecterra – even later voor de imposante ingang van het wellnessoord. De bulldozers en hekken verraden hier nog het ‘kinderschoengehalte’, want Elaisa is amper 3 maanden open.

Onder het motto ‘na inspanning komt ontspanning’ worden we enkele giga-trappen later verwelkomd aan de receptie. We krijgen handdoeken, slippers en een badjas mee (die mochten we volgens het hotel thuislaten) en ik mag me meteen begeven naar de massagetafel.

Kristalmassage: energie in lichaam én geest

Nadat we er – kordaat toch kordaat – op gewezen worden dat het vandaag een ‘naaktdag’ is (pas vanaf januari is op de eerste zaterdag van de maand badkleding toegestaan) zwieren we ons badpak uit en vergezelt de masseuse me richting massagebed. “Bij mij was het ook gek in het begin hoor, zo naakt rondlopen,” sust ze me, wanneer ze mijn gelaatsuitdrukking goed interpreteert. “Het went wel – uiteindelijk is een lijf ook maar gewoon… een lijf”. In hoeverre dat een troost moest betekenen, antwoord ik ‘dat ik het wel gewoon ben als beautyjournaliste’ waarop ik mijn hoofd op het voetkussen zwier en m’n tenen in het gezichtsgat.

Eenmaal correct gepositioneerd, begint mijn kristalmassage. Er wordt gecheckt welke chakra’s uit balans zijn om ze daarna met kristallen weer in de juiste richting te doen stromen. “De kristallen volgen de trillingen van je huid,” legt de masseuse uit. “Ze brengen zowel fysiek als energetisch weer kracht in lichaam én hoofd”. Zachtjes glijden de verwarmde bergkristallen, rozenkwarts en chakrakristallen over mijn lijf en in combinatie met etherische oliën voelt dat best aangenaam. Echt een harde massage was het niet, merkte ik achteraf op maar dat is net de bedoeling. “Het is een zachte behandeling, je moet niet altijd hard masseren om te ontspannen. Hier draait het echt om je hoofd leegmaken.”

7500 m² aan activiteiten

Tijd om de rest van de wellness te ontdekken – en ik kan zeggen: 7500 m² is écht enorm. Als je op zoek was naar een intieme, ingetogen aanpak – kan je dus best zo snel mogelijk weer naar buiten rennen. Verwacht je aan 10 sauna’s, 4 baden waaronder een groot buitenzwembad en 2 buitenwhirlpools, 16 behandelruimtes, een hammam, infraroodsauna, klankconcertruimte, wellnessrestaurant en sushibar. Het gebouw zou een bijzondere energie hebben, dankzij z’n 20 ton aan kristallen van over de hele wereld die erin werden verwerkt. Hoe dat dan precies aanvoelt, is mij nog een raadsel maar ik geloof graag dat het werkt. Ook de invloeden van Maya’s, Inca’s en Egyptenaren zijn overal, met gigantische sfinxen en farao’s die op elke hoek over je waken.

Wie binnen al zijn TomTom mistte (elektro niet toegestaan) is eenmaal buiten volledig het noorden kwijt. Hier zie je pas hoe Elaisa versmelt met het prachtige natuurgebied waarin het werd neergeplant. Dat de zonsondergangen er op sommige avonden adembenemend zijn, geloof ik graag. De fauna en flora die ervoor heeft moeten wijken, lijkt weinig onder de indruk, want terwijl we in de sauna met gigantische raampartijen uitkijken over het meer, zoeven de grote zwarte aalscholvers ons ongestoord voorbij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De échte natuurfanaten kunnen hun hart ophalen in de Avatar sauna die je bereikt via een metershoge wortel van een originele Balinese Lychee-boom. De sauna ligt onder het groen en het grote raam biedt uitzicht op het bos. Zin in wat verkoeling achteraf? Dompel jezelf nadien onder in het ijskoude meer iets verderop.

Chakra’s herstellen: wat kost dat?

Met verschillende klankceremonies, pianoconcerten, scrubs, yoga, tai chi, kleimassages en opgietsessies is jezelf vervelen hier haast onmogelijk. Toch ben ik niet helemaal wild van de megalomane sfeer die er hangt, en dat er zo’n 400 wellnessers in het complex passen, neemt het persoonlijke gevoel ook wat weg.

Tip om je ‘chakra’s’ in balans te houden: neem zeker eigen handdoeken en slippers mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij het uitchecken. De huur ervan kost € 12 per persoon voor badlinnen en € 7,50 voor de aankoop van slippers.

Elaisa Energetic Wellness – Nationaal Parklaan 7, 3650 Dilsen-Stokkem. Parkeren doe je bij Terhills Cablepark, om van daaruit met de elektrische shuttlebus verder te rijden. Dagprijs (10u tot 22u): € 45, vanaf 17u: € 29,50.

Ook getest