We smeren en smeren tot we élk rimpeltje zien vervagen, maar wat als er ook een minder tijdrovende optie bestond? Wel, je moet er niet langer op wachten, want tegenwoordig bestaat er ook zoiets als hyaluronzuur en collageen – stofjes die de rimpelvorming afremmen – in pilvorm. Slikken in plaats van smeren dan maar?

Nutriceuticals

Gezond en gevarieerd eten zorgt ervoor dat je lichaam van binnenuit goed functioneert. Supplementen kunnen dat effect versterken. Slechte slapers slikken bijvoorbeeld magnesium en melatonine supplementen om beter te ontspannen terwijl mannen en vrouwen met broos haar vaak baat hebben bij supplementen met keratine. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als nutriceuticals, ofte: voedingsstoffen met een cosmetisch effect op de huid?

Dokter Jetske Ultee legt het effect van nutriceuticals uit: “Hoewel hyaluronzuur een veel bredere rol heeft in het lichaam dan alleen het ondersteunen van collageenaanmaak en de vochthuishouding van de huid (de stof is bijvoorbeeld ook belangrijk voor soepele gewrichten), wordt met dit stofje vooral ingezoomd op huidverbetering en anti-aging.”

 

Collageen-Hyaluronzuur capsules (€ 24,95)

Slikken of smeren?

“Het is niet ondenkbaar dat supplementen iets voor je huid kunnen betekenen maar overtuigend wetenschappelijk onderzoek is er nog niet. Verder denk ik dat het topicaal – dus op de huid – aanbrengen van hyaluronzuur uit crèmes en serums effectiever is,” zegt Jetske Ultee. Dit zijn volgens de redactie de beste dagcrèmes van het moment.

Zet rimpels een hack

SOURCE: Harpers Bazaar