Het permanentje is terug. Het kapsel beleefde in de eighties en nineties haar topjaren, maar werd nadien zò fout, dat-ie voorgoed opgeborgen leek. Tot 2018, want de pluizige krullenbol heeft heel wat harten opnieuw veroverd. Strakke Hollywood coupes maken plaats voor weelderige krulletjes, inclusief froufrous die alle kanten uitgaan. Wen er maar aan.

Celebs ♥ curly hair

Heel wat celebs kiezen voor een permanente krul, of voor een eenmalige rode loper bos. Een trend die heel wat aanhang wint, al is-ie voor heel wat vrouwen nogal drastisch.

Voor je naar de kapper gaat…

Overtuigd? Er zijn enkele do’s en dont’s voor wie de perfecte moderne permanent wil:

1. De schaar erin

Laat je gespleten punten knippen maar zorg er wel voor dat je haar een stuk langer blijft dan de lengte die je uiteindelijk wil. Door de krullen wordt je kapsel immers nog een stuk korter.

2. Knip nooit achteraf

Knip je haar achteraf nooit bij, want dat kan de permanent verzwakken. Zou zonde zijn van de tijd en het geld, want zo heb je er veel minder lang plezier van.

3. Ga met verzorgd haar

Als je een permanent wil laten zetten, kan je maar beter super verzorgde lokken hebben. De behandeling is enorm chemisch en zal ervoor zorgen dat je haar uitdroogt. Hoe beter gevoed je haar is, hoe mooier het resultaat.

4. Gebruik nieuwe producten

Een nieuwe snit, betekent ook nieuwe producten. Een kapsel met fake krullen vraagt dezelfde verzorging als haar dat van zichzelf al krult. Dit zijn onze aanraders:

Curl contour verzorgingsgamma – Serie Expert

De Serie Expert lijn van L’Oréal Pro is een échte topper. Sinds kort hebben ze er ook eentje speciaal voor krullen, met een shampoo, masker en leave in crème. De Curl Contour producten zijn enkel verkrijgbaar in de kapsalons van L’Oréal ProfessionnelCurl-defining nourishing shampoo (€ 18,20), Nourishing and enhancing MASQUE for curly hair (€ 26,20), Nourishing and defining CREAM for curly hair (€ 18,20).

Air Dry Curl – Syoss

Gooi die haardroger overboord, want Syoss presenteert de Foam Sprays Air Dry (€ 4,99 voor 200 ml), die een perfecte style controle belooft, zonder dat je de haardroger hoeft te gebruiken. Ze hebben er ook eentje voor mooie veerkrachtige krullen, zonder pluis. Breng aan op vochtig haar, definieer de krullen met je vingers en laat drogen aan de lucht.

Sublime Curl Velouté – René Furterer

Deze voedende fluid (René Furterer, € 20,40) wordt aangebracht op het einde je verzorgingsritueel en hoef je niet uit te spoelen. Verdeel een nootje product over handdoekdroog of droog haar. Breng de krullen in model of kneed ze met je vingers en laat aan de lucht drogen. Hij voedt en modelleert de golvende lokken en krullen perfect. Dankzij de langdurige werking tegen vocht gaat-ie pluizen tegen, de hele dag lang.

Openingsbeeld: WE Fashion

Meer kapseltips

SOURCE: Elle.com