Home Beauty Exclusief: backstage bij Dior
Exclusief: backstage bij Dior

Het was een buitenkans die onze beautyredactrice Franciska Bosmans absoluut niet mocht laten liggen: een kijkje nemen backstage bij de Dior-show tijdens de modeweek van Parijs waar ze een exclusief gesprek had met Peter Philips, artistiek directeur make-up bij Dior.

De Belgische make-up artiest Peter Philips is sinds een klein jaar aan de slag als Creative and Image Director of Christian Dior Make-up. Tijdens de haute-couturedéfilé in Parijs enkele weken geleden bedacht hij samen met haarstylist Guido Palau een beautylook die perfect in harmonie is met de lente – en zomercollectie van Raf Simons.
 
Voor het kapsel van de modellen kwam Guido Palau met een verrassend idee geïnspireerd door de jaren '60. Hij kamde de haren van de modellen strak naar achteren in een paardenstaart en gebruikte hairextensions die vastgemaakt werden aan een metalen ring
 
Peter Philips, een goede vriend van creative director Raf Simons, bedacht een sobere en pure maar ingenieuze nude make-up die een rustpunt vormt in de anders ietwat psychedelische show:
  • Voor de ogen ging hij aan de slag met het Eye Revive palet voor een schaduw die wat diepte creëert. "Die maakt je look wat intenser zonder een echt make-up statement te maken", aldus Philips.
  • De wimpers werden gekruld maar niet aangezet en de wenkbrauwen werden zacht aangezet en verlengd voor een elegant effect.
  • Voor hetzelfde effect op de huid gebruikte hij de lichtgewichtformule van Diorskin Nude Air Serum. Daarna nog wat Peach-Splendour-blush, "een lumineus abrikoosroze op de wangen en net onder de kin brengt het gezicht tot leven", verklapt hij onze beautyredactrice. 
  • Als laatste waren de lippen aan de beurt die Philips puur hield met de Lip Maximizer "die voor een mooie glans zorgt, maar niet te milky is". 
 
Lees het volledige verslag van onze beautyredactrice deze maand in Feeling.
 

 

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.