De befaamde Lippenslaan in Knokke maakt al enkele jaren – did you know?! – geen deel meer uit van het Monopoly spelbord. Om de centen die we niet meer kunnen spenderen aan dure groene huizen en rode hotels er nuttig door te jagen, viel ons oog op dé halte waar iedereen zou moeten binnenwandelen voor of na een dagje zonnen: de unieke Rituals Urban Spa.

Uniek is hij zeker, want wist je dat Rituals Cosmetics – hét heerlijke Nederlandse beautymerk met ontspannende geuren geïnspireerd op Aziatische rituelen – maar vijf spa’s heeft over heel de wereld? Goed nieuws, want eentje daarvan ligt in ons land, in de luxueuze badstad Knokke. Als je langs de Noordkust passeert, zou je er resoluut moeten stoppen en dat deed onze online beautyjournaliste met plezier. Ze stiefelde de spadeuren binnen en waande zich abrupt in een ruimte vol Oosterse magie.

Relax, breathe, revitalize

Als je de drempel van de Rituals Urban Spa oversteekt, hol je eventjes weg van drukke strandbars en hectische designshoppers. Je tuimelt in een Oosterse omgeving met heerlijke parfums en rustgevende muziek. De Japanse kerselaar – die hier voor eeuwig in bloei staat – en ontspannende spageuren switchen je stresshormonen in enkele seconden on hold.

Ik wandel voorbij de manicuretafels waar je terecht kan voor een verfrissende Hand Spa – scrubben, nagelriemen verzorgen, vijlen, lakje erover – en zie wat verderop een brede glimlach verschijnen op het gezicht van mijn masseuse. Ze ontvangt mij vriendelijk en wijst me de weg door deze mini beautywalhalla.

Bovenaan het trapje, popt er een luxueus Aziatisch beautysalon tevoorschijn met relaxstoelen waar je in neerploft voor een ontspannende voetverzorging. Hier kan je een product kiezen uit je favoriete ritueel om jezelf heerlijk te laten verwennen voor je in teenslippers het strand weer opgaat.

Ik keer terug – ik kom voor de Hammam Body Treatment – wandel het trapje af (de vriendelijke masseuse waarschuwt mij voor de korte tredes) en kom terecht in een rustgevende ruimte waar de massagetafel piekfijn opgedekt naar mij knipoogt.

Eeuwenoud ritueel

Van zodra ik me neerleg, start mijn beauty journey en ben ik zowat 2 uur weg van de wereld. De hammammassage is geïnspireerd op een eeuwenoude traditie uit het Oosten en start met een pallet aan eucalyptusgeuren die verstuift worden onder mijn neus – drie keer diep inademen, ogen dicht. Wanneer ik ze weer open, word ik er met deze quote aan herinnerd dat ze opnieuw sluiten de enige optie is:

Na de ontspannende introductie start de behandeling met een zwarte zeep op basis van eucalyptus en olijfolie. Een volledige bodyscrub volgt, die dankzij zijn gemberextracten heerlijk warm aanvoelt. Om mijn huid weer te kalmeren, legt de masseuse warme handdoeken over mijn lichaam waarmee ze de scrub weer verwijdert. Hierna volgt zowat het beste douchemoment dat ik ooit heb ervaren. Ik stap een ruimte binnen waar een gouden douche mij een hartelijke wasbeurt aanbiedt en was mijn lichaam – babyvel: check – met de Hammam Body Mud en dé klassieker uit het Rituals Cosmetics gamma: de schuimende douchegel. Meteen na het relaxerende me-momentje, neem ik terug plaats op de massagetafel waar mijn lichaam wordt verwend met een gel op basis van voedende arganolie. Deze full body massage is écht wel full body: mijn hoofd, nek, benen, bovenarmen, buik en rug worden ingesmeerd met een verfrissende eucalyptus bodycrème met verse rozemarijn.

Als ik de massageruimte buitenstap, voel ik geen spatje stress meer in mijn lijf en wanneer de masseuse me een kopje geurende thee – of ice tea in de zomer – aanbiedt is de sensatie helemaal compleet. Let’s go to the beach, each (maar vergeet jezelf niet in te smeren).

Ook blogster Annabel Pesant testte de Rituals Urban Spa in Knokke voor je uit. Benieuwd naar haar ervaringen? Die ontdek je hier.

De Hammam Body Treatment kost je € 95 voor 90 minuten. Het volledige aanbod aan behandelingen vind je terug op de website van deze Rituals Urban Spa (Lippenslaan 340, Knokke-Heist). 

Voor wie thuis zelf zo’n zalige Hammam-ervaring wil, hebben we goed nieuws: via deze link maak je kans op een ‘The Ritual of Hammam’ wellness-set!