Fijnstof is een stille killer die je poriën binnendringt en als een onzichtbaar laagje op je huid ligt. Hierdoor krijg je sneller last van rimpels en huidveroudering. Niet enkel in de stad, ook op het platteland is er veel smog door landbouw. En daar speelt de beauty-industrie graag op in dit voorjaar, met producten die grondig reinigen en voldoende SPF bevatten tegen zon- en luchtvervuiling. Onze 7 favorieten.

Wist je dat vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen? Hier ontdek je waarom dat zo is.

7 x anti-vervuiling

Daily Microfoliant

Dermalogica
€69,90 – Bekijk het hier

Op 6 maart komt Dermalogica met een tweede versie van Daily Exfoliant: de Daily Superfoliant. Hierin zitten ingrediënten die vuile deeltjes adsorberen, de aanhechting ervan tegengaan en helpen bij het behouden van een jeugdige zachte huid. Meng het zwart poeder met een theelepel water en breng aan vlak voor het douchen.

Pore Refining Solutions Charcoal Mask

Clinique
€31 – Bekijk het hier

Dit is Clinique’s eerste houtskoolmasker. In combinatie met verschillende talgabsorberende kleisoorten matteert en ontgift het de huid meteen. De zichtbaarheid van poriën neemt af en je gezicht gaat minder glimmen.

Make-up remover anti-vervuiling

Chanel
€38 – Bekijk het hier

Le Bi-Phase Visage maakt komaf met make-up, vuil en fijnstof. Het bevat marine extracten die kalmeren en hydrateren. Leuk om ’s morgens mee te starten.

City Block Purifying Charcoal Cleansing Gel

Clinique
€27 – Bekijk het hier

Deze reinigt de huid grondig en schakelt schadelijke effecten van luchtvervuiling uit. Daarnaast wordt talgproductie gereguleerd, instant én op de lange termijn.

Crème Sorbet yeux Pro-jeunesse

Dior
€51 – Bekijk het hier

Dior Hydra Life is een frisse lijn die ook UV-licht geen kans geeft. Dit versterkt namelijk de schade die luchtvervuiling op je huid aanricht. Bescherm dus tegen allebei!

Blue Therapy Accelerated Crème

Biotherm
€71,50 – Bekijk het hier

Bevat rode algen die beschermen tegen luchtvervuiling. Deze crème voorkomt rimpels en zonnevlekjes.

Future Solution LX Superior Radiance Serum

Shiseido
€295 – Bekijk het hier

Dit is een whitening serum voor een egaal gelaat zonder vlekjes. Het gepatenteerde Skingenecell 1P samen met het Parel Hybrid Complex hebben een zichtbaar verbeterend effect op je huid.

Ook deze producten zijn goed voor je huid

Tiany Kiriloff verklapt haar geheim tegen wallen
5 slimme tips and tricks tegen vettig haar
Dit doet avocado met je huid