Ligt de puberteit al ver achter je maar heb je toch last van acne? Vaak zijn genetische of hormonale eigenschappen de oorzaak, maar ook stress, slaaptekort, luchtvervuiling en UV-straling zijn 21ste eeuwse kwaaltjes die een invloed kunnen hebben. Daarom ontwikkelen heel wat beautymerken steeds vaker een lijn tegen onzuiverheden die niet enkel gericht is op de tienerhuid. Onze beautyredactrice Lise Milbou testte het uit.

Dagelijkse verzorging van acne-gevoelige huidjes

Mijn huid is érg gevoelig en heeft regelmatig last van onzuiverheden. Daarom probeer ik mijn gezicht altijd zo goed mogelijk te reinigen en te verzorgen met de juiste producten. Het vernieuwde DermoPure-gamma van Eucerin richt zich op volwassenacne en werkt – net als andere verzorgingsroutines voor onzuivere huidjes – als volgt:

1. Reinigen

Maak je huid ‘s ochtends proper met een gel die talg en dode huidcellen verwijdert die zich ‘s nachts hebben opgehoopt. Ook ‘s avonds is zo’n gel goed, maar dan om make-up en vuil te verwijderen. Eucerin heeft een DermoPure Reinigingsgel (€ 13,50) die overmatige talgproductie zacht maar efficiënt reguleert, maar ook vuil en make-up verwijdert. Neem een beetje gel (ter grootte van een kers) in je hand en wrijf deze met wat water tot schuim. Masseer het schuim in je gezicht en spoel af met lauw water.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer beautybehandelingen