Na browshaping, microblading en henna brows zal volgens de catwalks en heel wat wenkbrauwspecialisten vooral Brow Lamination (ook wel: wenkbrauwlift) een grote hit worden. Anno 2020 mogen de haartjes borstelig en wild en precies hierop speelt deze gloednieuwe trend in. Onze beautyredactrice testte hem voor je uit.

Breed en volumineus

De browladies van de Brow Wax Bar in Antwerpen verwelkomen me met een lach, perfecte wenkbrauwen (du-hu) en baby op de buik. “Cas is een beetje ziek vandaag, maar ik wilde jouw afspraak écht niet verzetten. Hopelijk vind je ‘t niet erg dat ik hem bij mij draag?” vraagt een bezorgde Naomi De Vries, eigenares van de bar. Uiteraard niet, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Gesetteld voor de ‘selfie spiegel’ legt Naomi me het concept een beetje uit. “Tegenwoordig zie je op de catwalk en in reclamefilmpjes enkel nog modellen met borstelige wenkbrauwen. Onze klanten vragen dan ook steeds vaker naar een breder en voller resultaat.” Omdat we vaak de tijd niet vinden om élke dag wenkbrauwgel en wat potlood aan te brengen, bestaat er nu dus: de browlift. “Een serum zorgt een hele maand lang voor volumineuze wenkbrauwen waarvan de haartjes mooi in de plooi blijven zitten.”

Héél fluffy of natuurlijk?

Naomi vraagt me welk effect ik graag wil: “hou je van een felle make-up look of ben je eerder fan van een natuurlijk resultaat?”. Ik kies voor het laatste, waardoor Naomi mijn wenkbrauwhaartjes niet te hard naar boven opkamt maar eerder de natuurlijke groei volgt. Er gaan vier verschillende lotions over mijn brows om de haartjes op z’n plek te houden en in vorm te krijgen. De producten zijn sterk en aangezien ik nogal een dun vel heb, voel ik ze wel goed intrekken. “Bij jouw dunne haartjes mag elke lotion er 3 minuutjes op liggen, mensen met dikkere haren hebben zeker 5 minuten nodig,” vertelt Naomi.

Kleurtje erover en klaar

Nadat alle lotions de revue zijn gepasseerd, komt er nog een kleuring overheen. “Bij deze behandeling kiezen we voor een semi-permanente kleuring die ook 4 weken blijft. Geen henna dus, omdat je wenkbrauwen al genoeg te verduren krijgen,” volgens Naomi. De kleuring gaat er quasi meteen na het aanbrengen weer af zodat ik geen te donker resultaat krijg ten opzichte van mijn blonde haren. Na het tinten, worden m’n wenkbrauwen nog in vorm gebracht met een pincetje (normaal gezien gebruikt Naomi wax maar mijn wenkbrauwen waren al nét iets te hard aan het gloeien 😁).

Wanneer ik haar bedank voor het mooie resultaat geeft ze me nog een wenkbrauwkammetje mee voor thuis: “Als je opstaat, kunnen je haartjes een beetje wirwar door elkaar liggen, borstel ze daarom elke ochtend wat in de juiste richting. Oh ja, en vergeet niet: géén water (& douchen dan?) of reinigers en wenkbrauwproducten op oliebasis de komende 48 uur. Ze kunnen ervoor zorgen dat het effect sneller verdwijnt.” Gelukkig is het nét weekend en hoef ik de komende twee dagen niet verplicht de deur uit…

Zelf een browlift laten doen? Dat kan bij de Brow Wax Bar in Antwerpen en kost € 55 voor een lift, kleuring en epilatie. Het resultaat blijft zo’n 4 weken mooi.

Meer over wenkbrauwen

Openingsbeeld: Getty Images