Een zonnecrème moet in de eerste plaats beschermen, maar een efficiënte formule en aangename textuur zorgen dat dit optimaal gebeurt. Enter: de nieuwe generatie, met focus op bescherming, comfort én ecologie. Onze beautyredactrice Sofie Albrecht stelde voor jou haar lijstje met favorieten samen. Laat de zon nu maar komen.

Aangezien de zon nog even op zich laat wachten, kan een goede zelfbruiner best handig zijn als je voor de eerste keer een jurkje draagt. Deze exemplaren werden getest en laten geen strepen na.

De meest ecologische

Biotherm
€34,99 – Bekijk het hier

Waterlover Sun Milk SPF 15, 30 of 50  pakt uit met ecologische zonnefilters in een nagenoeg volledig afbreekbare formule. Uiteraard in milieuvriendelijke,volledig recycleerbare verpakking.

De schoonste

Nivea
€12,49 – Bekijk het hier

De trouwe en naar ons gevoel eeuwenoude bescherming van Nivea laat jouw huidje nooit in de steek. Dé klassieker bij uitstek!

De meest kindvriendelijke

La Roche-Posay
€23,50 – Bekijk het hier

La Roche-Posay is een niet-klevende melktextuur die je op natte huid kunt aanbrengen. Bovendien heeft zand er geen grip op.

De sensueelste

Clinique
€28,50 – Bekijk het hier

Het is een droge lichaamsolie in een praktische spray. Perfect dus om de sensueelste kant van jezelf naar boven te halen, onder een stevige beschermingslaag natuurlijk.

De hybride

Eucerin
€18,60 – Bekijk het hier

Eucerin brengt een (getinte) CC cream uit die beschermt met antioxidanten en een SPF 50+.

Dé trend

Bioderma was een van de eersten die ermee uitpakten. Dit jaar volgen Filorga (UV-Bronze Anti-Aging Face Mist SPF 50+( € 29,90-bekijk het hier), Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert + Gezichtsspray (€ 9,99-bekijk het hier) en La Roche-Posay Face Mist SPF 50 anti-shine ( € 12,50-bekijk het hier). In een oogwenk ben je volledig beschermd, superhandig!

De aanvulling

Liérac Sunissime bruiningscapsules

 €17-Bekijk het hier

Deze wondercapsules bevatten antioxidanten en stoffen die de huid mooier laten bruinen. Zowaar een mirakel in een doosje! Je vindt ze in de apotheek en parafarmacie.

De dagelijkse bescherming

Aveda Daily Light Guard SPF 30

€45-Bekijk het hier

Deze zonnecrème heeft een transparante textuur die licht genoeg is om als make-upbasis te dienen. Hij beschermt bovendien tegen uv-stralen en luchtvervuiling.

Ben je nu al aan het wegdromen van een zonnige zomer aan onze Belgische Kust? Dan doen wij er graag nog een schepje bovenop met een voorsmaakje van onze Kustspecial. Download dan hier enkele reeds uitgestippelde shoppingroutes en dé must-do’s van onze Feeling-gastvrouwen aan de Belgische Kust. 

Meer zonnecrème-tips