We zouden het liefst de allerbeste producten in huis nemen om glowy de deur uit te gaan, maar waarom – in hemelsnaam – zijn die beauties zo ontzettend duur? Wel, iets hoeft niet altijd onbetaalbaar te zijn om een groot effect te hebben, dat bewijzen deze 8 budgetvriendelijke beautyproducten.

8 x budget beauty

Rouge Vertige lippenstift – Yves Rocher

Deze verzorgende lippenstift biedt een mooie glans en dekking, héél de dag lang (zélfs na 3 lattes, een croissantje, pokébowl en glas wijn).

€ 15,90 via yves-rocher.be.

Sensitive Face Cream – Alvira

Een prima gezichtscrème voor een verbluffend zachte prijs. Olie-rijke huidjes moeten wel oppassen en hoewel hij voor de gevoelige huid is, zit er parfum in. Niet gebruiken dus als je hieraan allergisch bent of een hippergevoelig vel hebt. Tip: smeer zowel ‘s ochtends als ‘s avonds om je serum in te sluiten.

€ 1,79 bij Action.

Plump & Glow The Power Mask – Primark

Een masker met hyaluronzuur dat heel de dag lang voor een ‘geplumpte’ huid zorgt. Bovendien zijn alle producten van Alex Steinherr voor Primark vegan vriendelijk.

€ 4 bij Primark.

Wasbare wattenschijfjes – Bio’ty Lab

Onze all time favorite tool om make-up te verwijderen, zijn deze wasbare wattenschijfjes. Ze zijn ultrazacht (en blijven dat ook na verschillende wasbeurten) én het is bovendien een pak milieuvriendelijker dan katoenen watjes.

€ 14,95 voor 3 doekjes via biotylab.com.

Hydrating cleanser – Cerave

Deze reinigingscrème van Cerave is al jaren onze favoriet. Hij reinigt zacht én hydrateert tegelijkertijd. De romige textuur schuimt niet, bevat géén parfum én bestaat nu ook in reisformaat.

€ 5,95 voor 88 ml bij de apotheker.

Retinol 1% in Squalane – The Ordinary

Een retinol serum (goed tegen rimpels maar ook tegen acne) dat ook nog ‘ns heel goed hydrateert. Een topkoopje!

€ 6,70 voor 30 ml bij Cosmeticary of Douglas.

Niacinamide 10 % + zinc 1% – The Ordinary

De zink in dit serum helpt tegen onzuiverheden, terwijl niacinamide hydrateert en helpt tegen glimmen.

€ 5,90 voor 30 ml bij Cosmeticary of Douglas.

Hydro Boost Aqua Gel – Neutrogena

Een basic dagcrème die de huid heel goed hydrateert en beschermt (dankzij hyaluronzuur en glycerine) maar niet vet maakt. De verfrissende geltextuur is perfect voor een glimmende huid in de zomer.

€ 12,99 via di.com en bij Kruidvat.

 

Ook getest

Openingsbeeld: Alvira by Action.