Niet iedereen is gezegend met wenkbrauwen à la Lily Collins, maar gelukkig bestaan er heel wat tools om een klein beetje vals te spelen. Beautyredactrice Lise Milbou zocht én vond het handigste product om haar bold brow te creëren.

Zo bepaal je jouw vorm

Eerst en vooral: een lesje wenkbrauw tekenen. Het is heel belangrijk je vorm te bepalen voor je aan het kleuren gaat. Je wenkbrauw begint op de denkbeeldige lijn die van je neusvleugel naar je binnenste ooghoek loopt. Eindigen doet-ie op de lijn van je neusvleugel naar je buitenste ooghoek. Het boogje, of hoogste punt, ligt op het verlengde van je neusvleugel naar je pupil.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kleuren maar!

Ik ben zelf blond waardoor ook mijn wenkbrauwhaartjes hier en daar wat lichter zijn. Daarom hou ik ervan ze bij te kleuren zodat ze allemaal dezelfde tint hebben en mijn gezicht beter uitkomt. Ik probeerde twee soorten producten uit: een wenkbrauwpalet met was en enkele wenkbrauwpotloden.

Als wenkbrauwpaletje koos ik dit Brow Palette van Bourjois (€ 13,99). De kit bevat een getinte was, een definiërend poeder, een highlighter en een dubbelzijdige borstel. Het spiraalvormige applicatorborsteltje dient om de gekleurde was aan te brengen, het plat borsteltje gebruik ik om te kleuren en wat highlighter aan te brengen onder m’n wenkbrauwboog en in mijn ooghoeken.

Allemaal hip en fancy zo’n palet – het geeft bovendien een prima resultaat – maar voor mij duurt het allemaal nét iets te lang. Daarom testte ik ook het oldskool wenkbrauwpotlood uit. Ik gebruikte er lang eentje van Jane Iredale, de Brunette Retractable Brow Pencil (€ 25). Met een dun potlood aan de ene kant en een brush aan de andere, is hij top als starter maar nu er potloden zijn die nét iets meer kunnen, grijp ik liever naar deze.

3 Feeling-favorieten

De allernieuwste potloden op de beautymarkt hebben één ding gemeen: een gedefinieerde en schuine vorm waarmee je makkelijk haartjes kan bijtekenen. Vaak hebben ze ook een highlighter binnenin. Dit zijn mijn 3 absolute toppers van het moment:

3-in-1 Phyto Sourcils van Sisley

Dit 3-in-1 wenkbrauwpotlood van Sisley is mijn ultieme go-to. Ik gebruik het driehoekige potlood om bij te tekenen, borstel tot aan de punt van mijn wenkbrauw om te vervagen en breng een tipje highlighter aan onder de wenkbrauwboog en op de binnenkant van mijn ooghoeken. Dankzij de Arabische gom en voedende Camelia-olie verzorgt-ie mijn wenkbrauwen optimaal. Hij bestaat in 3 kleurtjes en – hoewel ik een blondje ben – koos ik voor châtain: een warme kastanjekleur voor lichtbruine tot bruine types.

De 3-in-1 Phyto Sourcils van Sisley koop je vanaf het najaar online en in de Sisley-verkooppunten.

3-in-1 Brow Lift van Charlotte Tilbury

Deze is ook een 3-in-1 potlood en bevat dus een highlighter binnenin. Ik begin zachtjes met een vierkantje op de binnenste hoeken en laat deze uitlopen naar een perfecte boog om te eindigen in een fijne punt. Hij bestaat in 5 tinten waardoor je perfect kan matchen met jouw haarkleur. Mijn lievelingskleurtje is de Rita.

De 3-in-1 Brow Lift van Charlotte Tilbury koop je bij deBijenkorf.be aan € 30

Diorshow Brow Styler van Dior

Dit ultrafijne opdraaibare potlood vult de huid tussen mijn wenkbrauwharen op en geeft ze de perfecte vorm. Het potlood is net iets fijner dan de vorige twee waardoor je er goed mee kan schetsen en bijtekenen. Hij bevat een borsteltje om te vervagen maar géén highlighter, vandaar dat-ie op plaats drie strandt.

De Diorshow Brow Styler van Dior koop je bij deBijenkorf.be aan € 26,50

Meer geteste producten: