Als ik bij drie Sephora‘s in Parijs naar de The Inkey List vraag, kijken de verkoopster mij aan alsof ik moet beginnen twijfelen of ik wel aan het juiste adres ben (mijn zoektocht staat, jawel, op camera). Nochtans verkopen ze het merk – dat door héél wat beauty goeroes wordt geprezen – wel degelijk hier (en jammer genoeg nog niet in België). Net voor ik van een kale reis lijk terug te keren, schuift de verkoopster van de laatste winkel een goed verstopte lade open met twee producten van het merk. Ik shop de ‘Caffeine’ oogcrème want die scoort érg goed in heel wat reviews. Benieuwd of-ie werkt.

Wat belooft The Inkey List?

Dit oogserum zou als een dubbele espresso werken voor de fragiele oogzone. Het zorgt ervoor dat ook je huid kan profiteren van de anti-ontstekende en anti-oxiderende krachten van koffie. Het serum zou wallen verminderen en schade door vrije radicalen, die donkere kringen veroorzaken, beperken. Cafeïne werkt vochtafdrijvend en zal dus het vasthouden van water onder je ogen (ook: wallen) tegengaan. Bovendien bevat het serum Matrixyl 3000, een peptide die de collageenproductie boost en zo fijne lijntjes en rimpels vermindert.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ingrediënten?

De ingrediënten van dit oogserum zitten ook in duurdere crèmes, denk aan fosfolipiden (verbeteren vochtgehalte en beschermen), peptiden (herstellen bouwstenen van de huid), humectanten (vochtvasthoudend), antioxidanten en glycation remmers (verantwoordelijk voor rimpels en minder elasticiteit). Behalve SPF en retinol (vitamine A), alles wat je wil dus.

Prijs?

Een tubetje bevat 15 ml en kost € 9,90 bij Sephora. Absoluut niet duur, zeker als je weet dat je er onder elk oog maar een rijstkorreltje van nodig hebt. Op de verpakking staat ‘voor gezicht en ogen’ maar aangezien het maar om een kleine tube gaat, raad ik ‘m enkel aan voor dat laatste.

Textuur en geur?

De producten van The Inkey List hebben geen specifieke geur. Ideaal dus als je een reactieve huid hebt. Het serum is wat dikker dan verwacht maar verspreidt zich super gemakkelijk.

Resultaten?

Met een ‘Caffeine’ maar ook ‘10% Glycolic Acid Liquid Toner’, ‘Zinc Oxide Cream Moisturiser’ en ‘Retinol Serum’ lijkt The Inkey List op het populaire beautylabel The Ordinary. Ook qua packaging en prijsklasse hebben de twee véél van elkaar weg. De resultaten? Die zijn ook vergelijkbaar. Het serum is voedend maar dringt tegelijkertijd super snel in waardoor je er meteen een laag make-up over kan aanbrengen. Ik ken niet veel van dubbele espresso’s (latte addict!), maar zie wel dat dit serum het gebied onder m’n ogen meteen wakker maakt. Het vult kraaienpootjes wat op, heeft een goed effect op m’n blauwe kringen én vermindert verdikkingen. Omdat het een serum is, kan je ‘m bovendien combineren met een zwaardere oogcrème. Dat vind ik overdag niet nodig, ‘s nachts kan het wel een goeie aanvulling zijn.

Opnieuw kopen?

Amper 2 dagen na gebruik was ik ‘m al kwijt (het is maar een mini-tube, je weet wel) dus liet ik hem opnieuw meebrengen door een vriendin die voor Fashion Weeks in Parijs was. Of ik hem dus opnieuw zou kopen? Dat is bij deze bewezen. Hou wel in je achterhoofd: donkere kringen zijn meestal genetisch en er bestaat geen enkele oogcrème die je ervan af helpt. The Inkey List doet dus wél z’n best ze te verminderen en daarvoor ben ik enorm grateful – om op z’n Ingeborgs af te sluiten.

Meer beautyproducten getest