Het Immortelle Overnight Reset Oil-in-Serum van l’Occitane en Provence trok niet enkel mijn aandacht omwille van de tongtwister, ook het flesje wilde ik kost wat kost op m’n lavabo. En zo gebeurde: ik onderwierp het ‘mirakelserum’ aan een test en vertel jou graag welke wonderen je mag verwachten.

Immortelle Reset onder de loep

Relaxerende geur: check

Het eerste wat me opviel toen ik een dropje van de inhoud – want daar gaat het uiteindelijk om 😉 – op mijn vinger liet vallen, was de geur. Overdag ben ik niet zo voor geurtjes, ik parfumeer me liever achteraf met parfum en smeer neutrale crèmes die mijn huid niet irriteren. ‘s Nachts daarentegen vind ik een natuurlijk aroma – deze ruikt naar de Immortelle bloem en een parfum gebaseerd op noten van gesneden hooi, curry en zee – zalig om te ontspannen en helemaal relaxed in te dommelen. Het hoort bij m’n avondritueel dus hiervoor vind ik ‘m alvast ideaal.

Textuur: check

Ik druk nog twee extra pompjes in mijn handen en masseer het serum – na het reinigen en tonifiëren – over mijn gezicht en nek. Door een druk programma en de plotse regen had m’n huid eigenlijk net nood aan een boost, want hier en daar begonnen oneffenheden en vooral droge rode plekjes de kop op te steken.

Wat ik meteen merk? Hoewel het serum een duidelijke geur heeft, begint het niet te jeuken of irriteren en voelt het net alsof je water aanbrengt op je gezicht. De textuur is absoluut niet kleverig en trekt meteen in mijn huid, waardoor ik niet nog eens uit bed moet om mijn handen te wassen.

Beloften: dubbel check

Eenmaal begonnen aan mijn schoonheidsslaapje hoop ik op een zichtbaar resultaat de volgende ochtend, want dat is wat l’Occitane al na de eerste nacht belooft.

Wanneer ik de volgende dag in de spiegel kijk, is het wonder dan ook effectief geschied: van het rode schilferige plekje op m’n wang is amper nog iets te bespeuren. Mijn huid is opnieuw gehydrateerd en over het algemeen heeft mij grauwe teint opnieuw meer energie en glans. Verder op het lijstje met voordelen staat het vervagen van lach- en denkrimpels – die ik, jawel, op m’n twenties ook al heb – en ik moet zeggen: na een paar nachtjes zijn de kraaienpootjes die m’n blik wat vermoeid maakten al stukken minder zichtbaar.

Waarom zo miraculeus?

Hoe het dan werkt? Wel, eigenlijk is de olie in serum textuur op zich al super innovatief. De essentiële biologische Immortelle olie zit ingekapseld in fijne gouden parels die zich, van zodra ze naar buiten worden gepompt, met het serum vermengen. De essentiële olie zou microcirculatie stimuleren en de productie van collageen verhogen, waardoor rimpels verminderen. Het herstellen van je huid gebeurt dan weer door het marjolein extract, terwijl de Acmella Oleracea (ofte: champagneblad, maakt het nog luxueuzer toch?) je gezicht onmiddellijk egaliseert. Verder leuk en bevestigd: het flesje is geschikt voor elk huidtype (ja, ook gevoelige velletjes) en alle leeftijden (uhu, 25-jarigen included).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ik gebruik het serum als laatste stap van m’n avondroutine maar als je nog extra verzorging nodig hebt, kan je over hierover nog jouw favoriete nachtcrème aanbrengen. Ben jij Feeling-abonnee? Goed nieuws, want als dan ontvang jij deze maand een GRATIS 30 ml flesje (t.w.v. € 54) bij je Feeling zodat ook jij het Immortelle Overnight Reset Oil-in-Serum kan uittesten.