Home Beauty Getest: make-up minibudget
Getest: make-up minibudget

Een nieuwe jurk én meteen ook de matchende lipstick, oogschaduw en nagellak? Wij gingen op zoek en vonden de budgetversie in vier kledingketens met eigen make-uplijn!

GEWIKT & GEWOGEN

Onze beauty-redactrice Franciska Bosmans ging op zoek naar kledingketens met een eigen make-uplijn. Ze ging er niet enkel de make-up testen, maar zocht daarbovenop ook de meest budgetproof items. Lees hieronder welke make-uplijnen gewikt en gewogen werden.

 

1. PURE COLOUR van New Look

New Look

Wat? Een volledige lijn met 100 producten (nagellak, foundation, mascara, blush, oogschaduw, eyeliner, lipstick, lipgloss…)

Een aanrader, want: De Baked Eyeshadow is goed gepigmenteerd, bevat niet te veel glitter en blijft ook zonder primer zitten. Na 5 uur klit de kleur wel een beetje samen in mijn oogplooi. Ook goed: de Baked Blusher (héél weinig poeder voor véél kleur), de Highlighter en de nagellak die met 1 laagje al dekt.

Alles kan beter. Moet lipgloss echt een synthetisch flan karamel-geurtje hebben? Met de packaging had iets meer kunnen gebeuren, maar in deze prijscategorie is dat moeilijk.

Van € 2,50 t.e.m. € 6,99.

2. & OTHER STORIES

&Other; Stories

Wat? Een volledig gamma make-up en -borstels.

Een aanrader, want: Het kleurenpalet van de lipsticks, oogschaduw en nagellak is uitgebreid en de packaging is Scandinavisch clean. Bonuspunten voor de gebruiksvriendelijke make-upborstels en contourproducten – de Crème Highlighter en Luminising Cream zijn erg fijn – én voor de oogpotloden die snel over het oog glijden en mooi blijven zitten.

Alles kan beter. Het wenkbrauwstiftje kleurt iets te subtiel naar mijn smaak en de lipstick, Cheek & Lip Tint en Eye Colour hebben niet zo’n lange houdbaarheid.

Tussen € 7 en € 15, in de winkels in Antwerpen, Brussel en Gent en via stories.com

3. H&M

H&M

Wat? Een volledig gamma make-up en -borstels.

Een aanrader, want: Het kleuraanbod is indrukwekkend. De oogschaduw en de Aqua Liquid Eyeliner blijven de hele dag vlekkeloos zitten, zelfs zonder primer. Het concealerpalet met 3 tinten crèmeconcealer is handig in gebruik – mixen voor een kleur op maat en aanbrengen met je vingers – en corrigeert mooi.

Alles kan beter. De Crème Lipstick heeft een aangename textuur, maar overleeft een kopje koffie niet.

Van € 2,99 tot en met € 12,99, in de winkels van Antwerpen, Wijnegem, Gent, Brugge, Brussel, Luik en Namen en via hm.com

4. ETAM BEAUTY van Etam

Etam Beauty

Wat? Een volledig gamma make-up en -borstels.

Een aanrader, want: Het kleurenpalet is uitgebreid en de packaging is vrolijk girly. Mijn favoriet uit het gamma: de Porte-Baisers Vloeibare Lipstick. Die is wat mij betreft even goed als zijn veel duurdere concurrenten. Leuke link tussen de lingerie en de make-up is het Oh My Decolleté-duopoeder om je boezem optisch te vergroten.

Alles kan beter. De Bonne Mine-fluïde doet niets voor mijn teint. De Kiss Me Forever Lipstain doet zijn werk iets té goed: een dag later zie ik nog altijd sporen op mijn lippen.

Tussen € 2,90 en € 16,90, in de winkel in de Nieuwstraat in Brussel en op www.etam.com

 

Ook benieuwd naar welke nagellak we testten en kozen? Lees dan Getest: Nagellak die blijft. Ook voor eyeliner gingen we de winkels af en het resultaat is te zien in Getest: Elke dag eyeliner.

 

Lees ook:

Wind Dancing: een nieuwe dansvorm die je moet zien

Winterse citytrip voor koele hipsters